Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.09.2020.

Predstavljanje knjige 'Čaj od ruže' Karle Kuzle
Održava se
18.09.2020. u 17h

Predstavljanje knjige "Čaj od ruže" autorice Karle Kuzle održat će se u petak 18. rujna s početkom u 17 sati u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu.

Ova knjiga problematizira životnu borbu s psihičkom bolešću, dugotrajna liječenja, stigmatizaciju oboljelih, ali i nezaustavljih duh i upornost da se usprkos svemu bori za svoje mjesto pod ovim nebom. 

Knjigu će predstaviti Andrea Divić, urednica web portala Cro-kultura, Davor Piskač, izv. prof. Odsjeka za kroatologiju Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i autorica knjige.

Karla Kuzle ima biografiju koja je drugačija od ostalih zbog dijagnoze koja ju prožima, a opet je u temeljnim težnjama za ljubavlju, sigurnošću, toplinom doma – autorica jedna od nas. Noseći se sa shizofrenijom u vrijeme kad je tu vrstu bolesti pratila stigma, autorica proživljava turbulentno mladenaštvo, a prag prve zrelosti i ženskosti donosi joj tragične gubitke i životne prekretnice. Ipak, Karla Kuzle svoje pismo ne prožima patetikom, nego proznom živošću. Iz svake rečenice izbijaju iskrenost i hrabrost, a svako je (pa i ono najkraće) poglavlje velika životna bitka. Bez stigme, s dozom ljudskoga straha i gotovo bolne iskrenosti, autorica progovara o tome kako je život s dijagnozom moguć i isprepleten ljudima i događajima koji ga oblikuju i više od same dijagnoze. (Andrea Divić)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –