Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.03.2013.

Predstavljanje knjige Damira Grubića 'Moja koža'
Održava se
29.03.2013.

Predstavljanje knjige Damira Grubića "Moja koža" (Lunapark, 2012.) održat će se u petak 29. ožujka 2013. godine u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Knjigu će predstaviti književni kritičari Branko Maleš, Ervin Jahić i autor Damir Grubić

Autorova druga knjiga, nastala izborom iz zaista brojnih poetskih tekstova, tj. stihova, međutim ne traži zalog u drevnom i poštovanom misteriju, nego zanimanjem prilazi bliže i otvorenije duhovno-faktičnim zgodama svijeta, putem vlastitih angažirano-moralističkih ocjena spektakla politike i društva, ili pak naklonih opaski o autoru dragoj Prirodi i Kulturi.

Lako je uočiti prvi značenjski grumen autorova idejno-tematskog registra (slika/privid) izgubljenog raja, koji se pak namiče i realizira u obliku faktičnog egzotičnog putovanja turističke naravi, ili pak duhovnom participacijom u sferama umjetničkog zaposjedanja i pripadne slobode putovanja (“Pingvin nas je zaboravio”; “Zastor je spušten”, tj. Rilke, Mondrian…).

Damir Grubić rođen je 1956. u Šibeniku, diplomirao povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.Bio je dugogodišnji kustos Strossmayerove galerije HAZU. Objavljivao likovne kritike u Poletu te u Vjesniku, Životu umjetnosti, Pitanjima, Konturi, Oku i dr. Priredio nekoliko stotina izložbi autora suvremene likovne scene (postave izložbi, predgovori, otvaranja). Godine 2011. objavio zbirku stihova "Nebo je tvoja postelja", Stajergraf, Zagreb.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –