Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.02.2016.

Predstavljanje knjige 'Književnost i duhovnost' Matije Grgat
Održava se
25.02.2016. u 19h

Predstavljanje knjige "Književnost i duhovnost" autorice Matije Grgat (Naklada Bošković, 2012) održat će se u četvrtak 25. veljače u 19 sati u prostorijama Hrvatskog slova u Zagrebu (Hrvatske bratske zajednice 4).

U predstavljanju sudjeluju:

Nikola Stanković, Filozofski fakultet Družbe Isusove, Zagreb
Mate Kovačević, književni kritičar, novinar
Sanja Nikčević, teatrologinja
Katarina Barišić, predsjednica Udruge Chrobatia
Stjepan Šešelj, književnik i voditelj tribine
te autorica Matija Grgat.

„Tekst Matije Grgat ne će ostaviti ravnodušnim nikoga tko ga pročita, jer riječ je o životnim pitanjima i pogotovo sudbini mladih ljudi na pragu života. On nije nikakva jednostrana i zagrižena apologija kršćanstva kao ni bezočna kritika svega kršćanstvu suprotna, već britka i nemilosrdna analiza svega što je u obliku književnosti i umjetnosti posijano kao sjeme duha, a rodilo je i rađa gorkim plodovima. Zato se može i mora ozbiljno uzeti njezina na kraju izrečena tvrdnja da je čovjekova duša veza vjeronauka i književnosti i da je ‘iz svega navedenoga jasno koliko su književnost i vjeronauk u korelaciji, koliko je vjeronauk važan i potreban i koliko je važno da vjeroučitelji poznaju književnost i uopće umjetnost kao formu duhovnog stvaralaštva, a profesori književnosti kršćansku duhovnost’” (fra Ivan Dugandžić)

Matija Grgat

Književnost i duhovnost

  • Naklada Bošković 09/2012.
  • 648 str., meki uvez
  • ISBN 9789532632019
  • Cijena 250.00 kn
Knjiga otvara pogled na književnost s egzistencijalno-duhovnog motrišta dajući potpuno novo svjetlo na književne stilove i razdoblja, autore i djela te otkriva one njihove strane o kojima se nije pisalo.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –