Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.05.2017.

Predstavljanje knjige 'Kognitivna gramatika hrvatskoga jezika : Sintaksa jednostavne rečenice'
Održava se
16.05.2017. u 13h

Predstavljanje knjige Branimira Belaja i Gorana Tanackovića Faletara "Kognitivna gramatika hrvatskoga jezika, Knjiga druga, Sintaksa jednostavne rečenice" (Disput, 2017) održat će se u Vijećnici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu (Ivana Lučića 3) u utorak 16. svibnja 2017. u 13 sati.

Knjigu će predstaviti: prof. dr. Mario Brdar, prof. dr. Ivo Pranjković i autori.

"Kognitivna gramatika hrvatskoga jezika – Sintaksa jednostavne rečenice" druga je od predviđenih triju knjiga koje su zamišljene kao prva hrvatska teorijsko-eksplikativna gramatika, odnosno prvi opis morfosintakse hrvatskoga jezika dosljednom primjenom jedne suvremene lingvističke teorije. U skladu s temeljnim postavkama kognitivne gramatike koje su detaljno pojašnjene i razrađene u prvoj knjizi druga opisuje kategorijalne gramatičke sastavnice na razini jednostavne rečenice, konceptualnu i semantičku prirodu i motiviranost njihovih međusobnih odnosa, kao i razloge zbog kojih je ponekad teško, pa i nemoguće, formalno odrediti i u cijelosti jasno razgraničiti neke njihove rubne ostvaraje.

Branimir Belaj Goran Tanacković Faletar

Kognitivna gramatika hrvatskoga jezika, Knjiga druga: Sintaksa jednostavne rečenice

  • Disput 05/2017.
  • 328 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532602791
  • Cijena 150.00 kn

'Kognitivna gramatika hrvatskoga jezika – Sintaksa jednostavne rečenice' druga je od predviđenih triju knjiga koje su zamišljene kao prva hrvatska teorijsko-eksplikativna gramatika, odnosno prvi opis morfosintakse hrvatskoga jezika dosljednom primjenom jedne suvremene lingvističke teorije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –