Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.02.2018.

Predstavljanje knjige Nenada Lakušića 'Kad srce zaboli'
Održava se
15.02.2018. u 19:30h

Predstavljanje knjige Nenada Lakušića "Kad srce zaboli : Priručnik za bolesnike (i one koji to ne žele postati)", u izdanju Medicinske naklade, održat će se u četvrtak 15. veljače u 19,30 sati u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice.

Knjigu će predstaviti recenzenti: prof. dr. sc. Anton Šmalcelj, prof. dr. sc. Ivo Darko Gabrić, autori: prof. dr. sc. Nenad Lakušić, Gordana Kamenečki Puclin, mr. spe. klinički psiholog, u ime Medicinske naklade Anđa Raič, prof. i moderatorica prim. dr. sc. Borka Pezo Nikolić.

Po svome sadržaju, volumenu i pristupu obradi tema, ova knjiga predstavlja jedinstveno, izvorno djelo, namijenjeno u prvom redu bolesnicima s nekom od kroničnih bolesti poput dijabetesa, pretilosti, hipertenzije, hiperlipidemija i sl., kao i širem čitateljskom krugu u svrhu zdravstvenog prosvjećivanja, a po svojim stručno-edukacijskim tekstovima zasigurno bi mogla biti od koristi i pružateljima medicinskih usluga kao dobar podsjetnik. Uz seriozan pristup obradi tema, knjiga je pisana razumljivo i jasno, stilom primjerenim širokoj čitalačkoj publici i po svemu, s obzirom na postavljene ciljeve i populaciju kojoj se obraća, ne može joj se osporiti opravdanost i prikladnost, tim više što takve vrste edukativnog materijala u praksi nikada nema u dovoljnoj mjeri. Uvjeren sam da zavrjeđuje neko istaknuto mjesto u kućnoj knjižnici svake obitelji.

prim. dr. sc. Miro Šeremet

Nenad Lakušić

Kad srce zaboli : Priručnik za bolesnike (i one koji to ne žele postati)

  • Medicinska naklada 02/2018.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789531768153
  • Cijena 147.00 kn

'Kad srce zaboli' je priručnik namijenjen širokoj čitalačkoj publici, u njemu se nalazi mnoštvo informacija i ilustracija vezanih za srčano-žilne bolesti, od njihove definicije i učestalosti, čimbenika rizika za njihov razvoj, znakova bolesti, dijagnostičkih metoda, načina sprječavanja nastanka bolesti te njihova liječenja.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –