Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.05.2013.

Predstavljanje knjige Nevena Šantića 'Ljepotica i zvijer'
Održava se
16.05.2013.

Predstavljanje knjige Nevena Šantića "Ljepotica i zvijer : Mali kompendij hrvatskog regionalizma" (Jesenski i Turk, 2013) održat će se u riječkoj knjižari Ribook, u četvrtak 16. travnja 2013. godine, s početkom u 19,00 sati.

Sudjeluju:

Neven Šantić
dr. sc. Robert Blažević
dr. sc. Nikola Ivaniš

Zvijer regionalizma
opet kruži Hrvatskom. Ovoga puta puštena je iz kaveza perom Nevena Šantića, poznatog riječkog novinara, publicista i komentatora političkih zbivanja, osobito onih lokalnih.

Iz Istre i Primorja, krajeva koji su posljednjih dvadesetak godina bili svojevrsne kolijevke hrvatskih regionalnih razmišljanja, Šantić je proširio priču na čitavu zemlju i napisao pravu malu povijest hrvatskih regionalističkih pokušaja, pogrešaka, uspješnih projekata i njihovih nositelja. Zaokruživši priču s četiri poglavlja o europskim regijama i „kišobranskim“ problemima regionalne politike, kao i pregledom konstruktivnih rješenja koja su dosad stigla na naše tržište političkih ideja, pružio nam je zanimljivo i korisno štivo.

"Ljepotica i zvijer" podsjetit će nas na likove koje je možda šteta zaboraviti, a naučit će nas i kako riješiti problem lokalnih šerifa i kako pametna regionalna politika može biti prava razvojna lokomotiva.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –