Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.10.2010.

Predstavljanje knjige Roberta Roklicera 'Žene, luđaci i malo dobrih pedera'
Održava se
12.10.2010.

Predstavljanje knjige Roberta Roklicera "Žene, luđaci i malo dobrih pedera" u izdanju Matice hrvatske ogranak Osijek, održat će se u utorak 12. listopada 2010. u 19 sati, u Knjižari NOVA u Osijeku (Trg Ante Starčevića 4).

O knjizi će govoriti:

Tatjana Ileš
Ivan Trojan
i Robert Roklicer.

O romanu:

Ovaj kratki, u dahu čitajući roman provokativan je i u isto poprilično ogoljen i okrutan pogled na onaj dio svakodnevlja koji se događa u kafićima, klubovima, na ulicama, na različitim subkulturnim okupljalištima, ali i iza zatvorenih vrata uredskih prostorija, u stanovima ili obiteljskim kućama. Zasićena je ovo proza brutalnoga realizma erotskim prizorima, govorom ulice, dobrim pivom i pelinkovcem, lakim ženama, izgubljenim muškarcima.

Većina njih su neprilagođeni osobenjaci koji osjećaju strah pred nadolazećim događajima, a slika izvanjskoga svijeta koji se u romanu primjećuje snažna je kritika socijalnog i moralnog sustava. Od svih inačica humora dominira ona crnohumorna. Životni stil koji se prepoznaje u romanu sastoji se od poprilično jednostavnog dnevnog ritma ispijanja pića i frustracijskog "pražnjenja" u ženskome tijelu. Bez previše odgovora na pregršt neizgovorenih pitanja.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –