Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.05.2018.

Predstavljanje knjige 'Sportska kardiologija'
Održava se
24.05.2018. u 13h

Predstavljanje knjige „Sportska kardiologija: Kardiologija sporta, tjelesne i radne aktivnosti“, urednika Zdravka Babića, Hrvoja Pintarića, Marjete Mišigoj-Duraković, Davora Miličića i suradnika održat će se u četvrtak, 24. svibnja u 13 sati u Velikom amfiteatru Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Horvaćanski zavoj 15).
 
Udžbenik "Sportska kardiologija" ima multidisciplinarni pristup kardiologiji sporta, tjelesne i radne aktivnosti u kojoj su autori s višegodišnjim iskustvom u stručnom i znanstvenom radu iz područja kineziologije, kardiologije sporta, kliničke kardiologije, aritmologije, medicine rada i dijetetike nastojali pregledno i detaljno obraditi fiziologiju vježbanja i tjelesne aktivnosti, te patofiziologiju, etiologiju i dijagnostiku kliničkih entiteta iz kardiologije sporta. 

Sveobuhvatno su prikazani koristi i rizici vježbanja i tjelesne aktivnosti uopće, procjena funkcionalnog statusa i građe u svrhu utvrđivanja radne i sportske sposobnosti. Temeljito su opisane specifičnosti i važnost kardiološkog pregleda u sportskoj kardiologiji, postupci funkcionalne dijagnostike i procjene kardiovaskularnog rizika u sportaša, što je od velike važnosti za svakodnevni rad svih stručnjaka koji rade sa sportašima i rekreativcima.
 

Knjiga je objavljena u biblioteci Sveučilišni udžbenici i priručnici Medicinske naklade.

Zdravko Babić Hrvoje Pintarić Marjeta Mišigoj-Duraković

Sportska kardiologija : Kardiologija sporta, tjelesne i radne aktivnosti

  • Medicinska naklada 05/2018.
  • 416 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531768122
  • Cijena 315.00 kn

Prvi udžbenikiz područja kardiologije sporta, tjelesne i radne aktivnosti sportaša i kardiovaskularnih bolesnika u nas. 'Sportska kardiologija : Kardiologija sporta, tjelesne i radne aktivnosti' ima multidisciplinarni pristup kardiologiji sporta, tjelesne i radne aktivnosti u kojem su autori, vrhunski stručnjaci nastojali pregledno i detaljno obraditi fiziologiju vježbanja i tjelesne aktivnosti, te patofiziologiju, etiologiju i dijagnostiku kliničkih entiteta iz kardiologije sporta.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –