Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.12.2022.

Predstavljanje knjige 'Zatočenici ljubavi' Maje Vukušić Zorice
Održava se
09.12.2022. u 19:30h

Predstavljanje knjige "Zatočenici ljubavi" Maje Vukušić Zorice (Naklada Ljevak, 2022.)
održat će se u petak 9. prosinca s početkom u 19:30 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

O knjizi će razgovarati Nenad Ivić, urednik knjige Nenad Rizvanović te autorica Maja Vukušić Zorica.
 
Knjiga "Zatočenici ljubavi" Maje Vukušić Zorice propituje književne i neknjiževne, humanističke tekstualne prakse fenomena homoseksualnosti u okviru francuske tradicije – heterogenost i historičnost njenih kodova i diskursa te njeno nimalo jednoznačno imenovanje.

Konstituirajući i kontekstualizirajući koncepte i ideje, njihove strukturalne puteve i izvorno tumačenje u Francuskoj, knjiga istodobno prikazuje i performativnost francuske tradicije i njen odnos prema anglosaksonskoj kroz prizmu angažmana.  

Maja Vukušić Zorica

Zatočenici ljubavi

  • Naklada Ljevak 11/2022.
  • 432 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533556291

Knjiga 'Zatočenici ljubavi' Maje Vukušić Zorice propituje književne i neknjiževne, humanističke tekstualne prakse fenomena homoseksualnosti u okviru francuske tradicije, heterogenost i historičnost njenih kodova i diskursa, i njeno nimalo jednoznačno imenovanje. No, kroz prizmu govora o homoseksualnosti, književnosti i angažmanu autorica nastoji predočiti mjesto koje je i njezino vlastito, između dvije kulture, dvije tradicije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –