Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.05.2019.

Predstavljanje knjige Željka Ivanjeka i Nenada Polimca 'Branko Belan – zaboravljeni klasik'
Održava se
09.05.2019. u 19:30h

Predstavljanje knjige Željka Ivanjeka i Nenada Polimca "Branko Belan – zaboravljeni klasik" (Profil knjiga, 2019) održat će se u četvrtak, 9. svibnja u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Na promociji će uz autore o knjizi govoriti filmski teoretičar Hrvoje Turković i urednica Adriana Piteša.

Branko Belan (1912. –1986.) bio je filmski redatelj, književnik, publicist, profesor na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti gdje je osnovao studij montaže. Redatelj sjajnog, antologijskog filma Koncert, Belan je bio kultna figura mlade filmske kritike 1970-ih i 1980-ih, ali i autor bogatog književnog opusa. Unatoč važnom doprinosu hrvatskoj kulturi njegov autorski rad (pogotovo književni) gotovo pa uopće nije valoriziran ni dokumentiran. 

Branko Belan – zaboravljeni klasik Željka Ivanjeka i Nenada Polimca – popraćena fotodokumentacijom iz obiteljske ostavštine – priča je o filmskom i književnom stvaralaštvu, knjiga koja pruža uvid u kreativnu intimu čovjeka koji je uvelike doprinio (modernističkom) kulturnom obzoru ovog društva.

Željko Ivanjek Nenad Polimac

Branko Belan - zaboravljeni klasik

  • Profil 03/2019.
  • 180 str., meki uvez
  • ISBN 9789533136592

Knjiga 'Branko Belan – zaboravljeni klasik' Željka Ivanjeka i Nenada Polimca – popraćena fotodokumentacijom iz obiteljske ostavštine – priča je o filmskom i književnom stvaralaštvu, knjiga koja pruža uvid u kreativnu intimu čovjeka koji je uvelike doprinio (modernističkom) kulturnom obzoru ovog društva.

 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –