Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 10.03.2008.

Predstavljanje romana za mlade 'Meko okidanje' Jadranka Bitenca
Održava se
12.03.2008.

Naklada Lukom i Društvo hrvatskih književnika predstavljaju u srijedu, 12. ožujka 2008. s početkom u 12 sati roman za mlade
"Meko okidanje" Jadranka Bitenca. Knjigu će predstaviti književni kritičari Jadranka Pintarić i Sead Begović, urednica Mirjana Šigir i autor Jadranko Bitenc.

Ulomke iz knjige čitat će dramski umjetnik  Dubravko Sidor, a voditelj Tribine DHK  je Tito Bilopavlović.

Predstavljanje će se održati u Društvu hrvatskih književnika, Trg bana Josipa Jelačića 7/I, Zagreb.

"Roman za mlade 'Meko okidanje' govori o tome kako droga doista može u pravi pakao pretvoriti živote mnogih ljudi čak i u malim sredinama kakav je Ivanić-Grad, gdje se gotovo svi međusobno poznaju i trebali bi živjeti koliko toliko skladnim životom relativno male zajednice. Pa ipak, i tu danas postoje neki grubi štemeri koji dilaju, neki frustrirani mladci koji se daju uloviti u zločinačku mrežu, neki zbunjeni dječarci koji se žele dokazati, neke izgubljene djevojke s viškom želje za pažnjom. Zaplet Bitenčeva romana plete se, dakle, u tom sitnom narko miljeu gradića Ivanića, i u njega se ulazi "ubodom", kako stoji na početku, a onda krene "umrežavanje" likova i radnji..."
( Jadranka Pintarić )

***

Jadranko Bitenc živi u Ivanić-Gradu i radi kao voditelj Centra za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad. Studirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je diplomirao komparativnu književnost.Radio je kao novinar u 'Poletu', predavao hrvatski jezik i književnost u osnovnim školama i u gimnaziji, radio kao knjižničar.
Član je Društva hrvatskih književnika od 1988. godine.

Do sad je objavio je roman za odrasle «Statist» 1 983., drugo iz­danje 2003.), romane za djecu «Lana-godina mačke» 1987.), «Twist na bazenu» (1988. /1989., drugo izdanje 2005./2007.), «Ljeto na koljenima» (1990.) i «Pyjama blues» (1996.), te roman za mlade «Osmijeh nepopravljivog optimista» (2005.)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –