Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.09.2017.

Predstavljanje slikovnice 'Lav i ptica' Marianne Dubuc
Održava se
29.09.2017. u 18h

Jednog prohladnog jesenskog dana, Lav rumenih obraza i u kombinezonu od trapera obrađuje svoj vrt. Radeći tako marljivo i koncentrirano, pronađe ranjenu pticu. Odmah se sažali i odluči pomoći: povije joj ozlijeđeno krilo. Međutim, ptica ne može nastaviti put na jug sa svojim jatom pa joj Lav ponudi da zimu provedu udvoje.
 
Tako počinje dirljiva i lijepa priča Marianne Dubuc, koju je autorica ilustrirala i popratila tekstom i objavila pod naslovom "Lav i ptica".

Nagrađivanu slikovnicu je objavila nakladnička kuća Harfa a predstavljanje će se održati u petak 29. rujna 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
 
O tome kako i zašto su je odabrali govorit će glavna urednica Harfe Irena Orlović. O mjestu ovoga djela u književnosti za djecu i njegovoj umjetničkoj vrijednosti te o važnosti kvalitetnih slikovnica za djecu i roditelje i kvalitetnom poticanju čitanja od najranije dobi govorit će prevoditeljica i teoretičarka književnosti Anda Bukvić Pažin te Marija Ott Franolić, teoretičarka književnosti i članica Blaberona, udruge za poticanje čitanja i kritičkog mišljenja.
 
Predstavljanje je namijenjeno prvenstveno odraslima, roditeljima, pedagozima i svima koji cijene važnost pisane (i nacrtane) riječi, a paralelno će se odvijati i čitanje slikovnice za djecu.

Marianne Dubuc

Lav i ptica

  • Prijevod: Vesna Jugović
  • Harfa 02/2017.
  • 80 str., tvrdi uvez
  • ISBN 99789537351465
  • Cijena 110.00 kn

Jednog jesenjeg dana u blizini svoga vrta Lav pronađe ozlijeđenu pticu. Druge ptice nastave svoje putovanje bez nje, ali lav joj odluči pomoći. Ubrzo njih dvoje postaju dobri prijatelji. Ipak, ptica odlazi s jatom sljedeće jeseni. Što će se dogoditi s lavom i što će biti od njihovog prijateljstva?

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –