Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.10.2019.

Predstavljanje udžbenika hrvatske kulture i društva 'Hrvatska na drugi pogled'
Održava se
04.10.2019. u 19h

Predstavljanje udžbenika hrvatske kulture i društva "Hrvatska na drugi pogled", urednice Sande Lucije Udier održat će se u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 4), u petak 4. listopada 2019. godine u 19 sati.

O knjizi će govoriti: recenzenti Leszek Małczak i Tvrtko Jakovina, voditeljica Croaticuma Milvia Gulešić Machata, izdavač Damir Agičić i urednica Sanda Lucija Udier.

Knjigu su objavili: Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet, Croaticum – Centar za hrvatski kao drugi i strani jezik; Srednja Europa; FF press.


Udžbenik hrvatske kulture i društva "Hrvatska na drugi pogled" osmišljen je kao svojevrsni nastavak udžbenika "Hrvatska na prvi pogled" u kojemu su bile obrađene osnovne i polazišne teme hrvatske kulture u poglavljima o geografiji Hrvatske, hrvatskoj povijesti, jeziku, književnosti, političkome sustavu, filmu, svakodnevici, etnološkoj i umjetničkoj baštini.

Udžbenik “Hrvatska na drugi pogled” sastoji se od devet autorskih tekstova od kojih svaki obrađuje po jednu temu povezanu s hrvatskim društvom i kulturom. Ta su poglavlja, uz deset poglavlja u prethodnome udžbeniku, odabrana kao ključna za sagledavanje i razumijevanje sadašnje hrvatske društvene situacije te kulture. Svako je poglavlje izvorni autorski izbor i pregled najvažnijih činjenica o pojedinoj temi te njihova interpretacija.

Pristup društvu i kulturi u udžbeniku “Hrvatska na drugi pogled” suvremen je po tome što se činjenice ne iznose izolirano, već uvijek kao dio širega prostornoga i vremenskoga kontinuiteta. Udžbenik je namijenjen stranim studentima kroatistike, slavistike, povijesti, međunarodnih odnosa i sličnih struka, kao i pripadnicima hrvatskoga iseljeništva koji uče o hrvatskome jeziku i kulturi.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –