Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.05.2014.

Predstavljanje VII. dijela knjige 'Ugledni hrvatski znanstvenici u svijetu'
Održava se
22.05.2014.

Svečano predstavljanje knjige "Ugledni hrvatski znanstvenici u svijetu / Distinguished Croatian Scientists in the World" (VII. dio ) urednika Janka Heraka održat će se u četvrtak 22. svibnja s početkom u 13 sati u Velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika (Trg Stjepana Radića 3, Zagreb).

Knjigu će predstaviti:

Marin Knezović, ravnatelj HMI-ja,
predsjednica HAD-a Marina Ljubišić,
akademik Leo Klasinc,  akademik Vladimir Paar,
i urednik Janko Herak.

Moderatorica susreta je Vesna Kukavica, voditeljica Odjela za nakladništvo HMI.

Knjižni niz o uglednim znanstvenicima jedinstvena je serija stručnih tekstova posvećenih najistaknutijim hrvatskim znanstvenicima, čije se karijere grade u svjetskim centrima izvrsnosti.

U sedmoj knjizi obrađeni su slijedeći znanstvenici: Jakša Cvitanić, Sveučilište Caltech (SAD), svjetski poznati stručnjak za primjenu matematike na financijskom tržištu; Dubravko Justić, profesor biološke oceanografije i znanosti o priobalju na Sveučilištu Louisiane u Batton Rougeu (SAD), stručnjak za modeliranje ekosistema; Eugen Koren, inovator u području biomedicine i biotehnologije, radio u Oklahoma Cityju; Igor Mezić, profesor u Odjelu inženjerstva na Kalifornijskom sveučilištu u Santa Barbari, svjetski ekspert za dinamiku fluida; Davor Pavuna, profesor fizike u švicarskom državnom institutu EPFL u Lausanni; Dragutin (Karlo) Rakoš (1923 – 2011), astronom, radio na Sveučilištu u Beču, jedan od pionira fotoelektrične fotometrije zvijezda; Marin Soljačić, redoviti profesor fizike na prestižnom sveučilištu MIT u Bostonu, svjetski je poznati znanstvenik u području optike i fotonike; Mladen Wickerhauser, profesor matematike na Sveučilištu Washington u St. Louisu, najpoznatiji je po radovima na istraživanju svojstava i primjeni „valića“.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –