Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.12.2017.

Predstavljanje zbirke pjesama Almina Kaplana 'Mostarska zbirka'
Održava se
07.12.2017. u 19:30h

Predstavljanje zbirke pjesama Almina Kaplana "Mostarska zbirka" (V.B.Z., 2017) održat će se u četvrtak 7. prosinca u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).
 
Knjigu će predstaviti: Almin Kaplan, Ivana Bodrožić, Ivica Đikić i Drago Glamuzina.
 
Mostarska zbirka naslovom se referira na jednu pjesničku knjigu objavljenu prije više od trideset godina, zove se Sarajevska zbirka, a njezin je autor Abdulah Sidran. Ove su dvije zbirke prilično različite, jedina je referencijalna točka grad: ono što je Sidranu Sarajevo, to je Kaplanu Mostar. Sidranovo Sarajevo je grad prošlosti, a Kaplanov Mostar je ovaj sadašnji, ovaj od danas. Na neki lijep i gospodstven način, Mostarska zbirka je polemična u odnosu na Sidranovu knjigu, kao dijalog dva vremena, prošlosti i sadašnjosti.

Almin Kaplan

Mostarska zbirka

  • V.B.Z. 06/2017.
  • 96 str., meki uvez
  • ISBN 9789533049120
  • Cijena 99.00 kn

'Mostarska zbirka' Almina Kaplana naslovom se referira na jednu pjesničku knjigu objavljenu prije više od trideset godina, zove se 'Sarajevska zbirka', a njezin je autor Abdulah Sidran. Kaplan spada u vrlo rijetku vrstu pisaca s izrazito prepoznatljivim pjesničkim glasom, kojeg su svjesni i kojeg slijede. (...) Almin Kaplan je izrazito svoj!

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –