Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.09.2006.

Promocija biografije Toma Waitsa
Održava se
14.09.2006.

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 14. rujna 2006. u 19 sati održat će se promocija biografije: "Tom Waits : razuzdane godine" Jaya S. Jacobsa (Naklada Mlinarec & Plavić, 2006.). Knjigu će predstaviti urednici Robert Mlinarec i Ivan Sršen.

Objavljivanjem knjige "Tom Waits : razuzdane godine; njegova glazba i mit" Naklada Mlinarec & Plavić publici predstavlja biblioteku Brijačnica u kojoj će i dalje objavljivati najraznovrsnije glazbene knjige, rock biografije, dnevnike, autobiografije, kritičke preglede i dokumentaristiku. Do sad su u ovoj biblioteci objavljeni naslovi: Henry Rollins: “Upadaj u kombi (Na putu s Black Flagom), Joel McIver: “Metallica” (Justice for All; istina o bendu), i Elijah Wald: “Narcocorrido” (Putovanje u glazbu oružja, droge i gerile), a uskoro izlazi i knjiga Johnnyja Blacka: “R.E.M.” (Enciklopedija).

Za svakoga tko je ikada slušao pjesme Toma Waitsa njegova biografija «Razuzdane godine; njegova glazba i mit» otkriva pozadinu stvaranja «glazbe pijanih patuljaka, cirkuskih atrakcija i dezorijentiranih mornara». Za one koji ga nikada nisu slušali, ali su čuli za Toma Waitsa, knjiga je urnebesno putovanje kroz povijest američke underground produkcije u kojem se glavni akter od večernjeg zabavljača u zadimljenom džez-klubu izdiže do statusa sive eminencije alternativne scene, da bi u posljednjoj fazi počeo pisati angažirane i antiratne pjesme. Za one koji za Toma Waitsa nisu nikada ni čuli, kada pročitaju ovu knjigu sigurno će se zapitati: «Kako me je sve ovo mimoišlo?»

Jay S. Jacobs napisao je iznimnu biografiju. Naime, Tom Waits je vrlo osjetljiv kao javna osoba; ne voli se pojavljivati u medijima, izbjegava intervjue i živi povučenim obiteljskim životom sa ženom (za razliku od drugih popularnih pjevača ženio se samo jedanput) i troje djece u jednom malom kalifornijskom gradiću. Jacobs je poštivao Waitsovu intimu i knjigu je sastavio gotovo isključivo prema kazivanju samog Waitsa, koji je poznat po izvrtanju činjenica i sarkastičnom odnosu kako prema drugima tako i prema samom sebi. U takvoj biografiji koja je sastavljena "prema riječima Toma Waitsa", mnoge očite neistine i maštarije postaju sastavnim dijelom njegove biografije

U suradnji s Dancing Bearom ovu biografiju Toma Waitsa možete nabaviti u knjižarama i CD-shopovima, a na predstavljanju će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –