Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.10.2020.

Promocija knjige 'Godina izbjeglih' Sunjeeva Sahote
Održava se
13.10.2020. u 20h

Promocija knjige "Godina izbjeglih" Sunjeeva Sahote (preveo Damir Biličić, Naklada Ljevak, 2019.) održat će se u utorak 13. listopada u 20 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb).

Na promociji će sudjelovati Tomislav Brlek i Marija Ott Franolić, a razgovor će moderirati Karolina Lisak Vidović.

O knjizi:
Narinder, Randeep, Avtar i Tochi mladi su Indijci iz različitih slojeva društva čije su se sudbine ispreplele u Sheffieldu, na sjeveru Engleske. Svi su dovedeni na neki način do ruba, svatko do svoga, ali su odlučni u tome da ga neće prijeći. Po cijenu teškoga i dugotrajnoga, bilo fizičkoga bilo mentalnoga, putovanja do odredišta: sretnijega i slobodnijega života. Ovaj Sahotin drugačiji, potpuniji pogled na neke od problema imigranata našao se u užem izboru za Nagradu Man Booker 2015., a osvojio je i prestižnu nagradu South Bank Sky Arts Award for Literature kao i Encore Award. Godine 2017. dobio je Nagradu EU za književnost. 

Sunjeev Sahota

Godina izbjeglih

  • Prijevod: Damir Biličić
  • Naklada Ljevak 12/2019.
  • 544 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533553498
  • Cijena 139.00 kn

'Godina izbjeglih' Sunjeeva Sahote velika je romaneskna freska indijskoga društva i njegovih kulturnih i društvenih protega u Engleskoj, zemlji Ujedinjenoga Kraljevstva koja je, premda nerazmrsivo povezana sa svojim bivšim kolonijama, poslužila tek kao platforma na kojoj se ocrtava sva složenost singularnog čovjeka, njegova života, njegovih snova i nada, njegovih dužnosti i njegova zadanoga društvenog rezervata.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –