Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.12.2022.

Promocija romana Olje Savičević Ivančević 'Ljeta s Marijom' u Splitu
Održava se
15.12.2022. u 18h

Promocija romana Olje Savičević Ivančević "Ljeta s Marijom" (Fraktura, 2022.) održat će se 15. prosinca u 18 sati u splitskoj Kinoteci Zlatna vrata, a o romanu će, osim autorice, govoriti spisateljica i kolumnistica Tanja Mravak i pisac, scenarist i novinar Jurica Pavičić. Razgovor će moderirati glavni urednik Frakture Seid Serdarević

Roman "Ljeta s Marijom" obuhvaća razdoblje od stotinu godina (od 1921. do 2021.), točnije stotinu ljetnih sezona, u kojima autorica pripovijeda epizode iz života junakinja, pet žena iz iste (svoje) obitelji koje nose ime iz naslova, a razlikujemo ih prema nadimcima: Marijeta, Meri, Maša, Marijola i Mara... Najstariju, Marijetu, rođenu početkom 20. stoljeća, upoznajemo kao šesnaestogodišnjakinju koja se suočava s neplaniranom izvanbračnom trudnoćom, a najmlađa Mara, rođena početkom 21. stoljeća, sto godina poslije, putuje Europom, nosi se s novim izazovima i iscrtava svoje digitalno obiteljsko stablo žena – ono koje je i u stvarnosti vezano uz kuću u kojoj su odrastale njezine pretkinje.

Olja Savičević Ivančević

Ljeta s Marijom

  • Fraktura 08/2022.
  • 176 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533585062

U neimenovanom dalmatinskom gradiću u staroj kamenoj kući stotinu godina sjećanja prenose žene koje sve nose ime Marija ili neku od inačica tog imena – Mare, Marijola, Maša, Mara... Sve supruge, majke, djevojke, kćeri, bake, unuke, sve žene predaka i sadašnjosti u moćnome romanu 'Ljeta s Marijom' postaju ne samo Marije jedne konkretne obitelji već i obitelji općenito. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –