Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.10.2020.

Promocija zbirke pjesama 'Sahranjena ljubav' Irene Stanić Rašin i Svena Adama Ewina
Održava se
29.10.2020. u 19:30h

S obzirom na najnoviju epidemiološku situaciju, promocija zbirke pjesama Sahranjena ljubav: Dnevnik slučajne pjesnikinje Irene Stanić Rašin i Svena Adama Ewina, koja se trebala održati u četvrtak 29. listopada u 19:30 sati u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu, održat će se virtualno. 

Uz uvodnu riječ Lade Kanajet Šimić, rukovoditeljice Odjela za školstvo, znanost i sport, HMI, prigodni glazbeni program prema izboru Eleonore Ernoić Krnjak i Gorana Končara izvest će Fran Bobić (Capriccio br. 2, autorska kompozicija; Capriccio br. 24, Niccolò Paganini). 

Moderatorica književne večeri je Darija Žilić, književnica i književna kritičarka. Izbor iz zbirke pjesama interpretirat će dramski umjetnik Sven Medvešek i sama pjesnikinja Irena Stanić Rašin.

Svi zainteresirani moći će pratiti promociju uživo preko Zooma (do 100 sudionika). Poveznica na kojoj možete pratiti promociju je: 
Join Zoom Meeting: https://us02web.zoom.us/j/85310161610...
Meeting ID: 853 1016 1610;  Passcode: 279871

O autorima:

Irena Stanić Rašin rođena je i odrasla u Hrvatskoj, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te diplomirala i magistrirala engleski i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2000. godine živi i djeluje na potezu Boston-Zagreb. Bavi se pisanjem, prevođenjem i podučavanjem talijanskog i hrvatskog jezika, književnosti i kulture. Godine 2017. započela je doktorski studij Hrvatska filologija u interkulturnom kontekstu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Osnivačica je i ravnateljica Hrvatske škole u Bostonu, članica vokalno-tamburaškog sastava Pajdaši te aktivna je članica zajednica u kojima živi i djeluje. Za svoj rad na pomoći školama u gradu Arlingtonu u saveznoj američkoj državi Massachusetts bila je među dobitnicima godišnje nagrade George P. Faulkner za izvanredan doprinos mladima. Članica je Radne skupine za obrazovanje pri Udruženju hrvatsko-američkih stručnjaka te udruga Independent Publishers of New England, Society of Children’s Book Writers and Illustrators i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade – Klub prvih pisaca. Dugogodišnja je suradnica Hrvatske matice iseljenika na čiji joj je poticaj dodijeljen orden Reda hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana.

Sven Adam Ewin pseudonim je pjesnika koji energično odbacuje mogućnost otkrivanja svoga građanskog identiteta. Od 2011. godine, otkad piše pjesme i objavljuje ih uglavnom na internetu, napisao je više od 1500 pjesama, dvije poeme te knjižicu pjesama za djecu. Znatan dio opusa dosad je objavljen na različitim blogovima te u internetskom časopisu »Knjigomat«, a kraći su izbori tiskani u »Hrvatskoj reviji« (Zagreb 2012), »Zarezu« (Zagreb 2013), »Slavonskome narodnom kalendaru« (Slavonski Brod 2011-2012), sisačkim »Riječima« (2014) i subotičkoj »Novoj riječi« (2015). Dosad je objavio tri zbirke pjesama. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –