Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.06.2014.

Promocija zbirke priča slovenske autorice Vesne Lemaić 'Popularne priče'
Održava se
07.06.2014.

Zbirka priča slovenske autorice Vesne Lemaić "Popularne priče", u prijevodu Jagne Pogačnik nedavno objavljena u izdanju Centra za kreativno pisanje (CeKaPe), predstavit će se u subotu, 7. lipnja u književnom klubu Booksa u Zagrebu (Martićeva 14d).

O knjizi će govoriti književna kritičarka i prevoditeljica Jagna Pogačnik, Katarina Brajdić i Vesna Lemaić, autorica.

"Popularne priče" uglavnom su nastale u sklopu radionica kreativnog pisanja koje u Ljubljani vodi slovenski književnik Andrej Blatnik. Građene su od elemenata različitih žanrova, od sentimentalnog romana do horora, i vrlo su jasno natopljene sviješću o tome na koji način funkcionira i može opstati književnost u 21. stoljeću.

Priče Vesne Lemaić, naime, donose svježinu i elemente suvremenog svijeta koji su uvijek smješteni u kompleksan i promišljen kontekst. Na različitim razinama i u inovativnim kombinacijama prepliću se elementi popularne kulture, razni žanrovski obrasci, promišljanja o suvremenom društvu i svijetu, bogat jezik koji se ne srami slenga, sitne duhovitosti i domišljatosti i iznenađujuća pripovjedna rješenja. „Popularne priče“ u Sloveniji su kritičari proglasili jednim od najuzbudljivijih proznih prvijenaca našeg vremena.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –