Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 26.02.2024.

Razgovori u Prozorima: O slikama i pričama – Klasja Habjan i Marija Ott Franolić
Održava se
28.02.2024. u 18:30h

Ilustracija: Klasja Habjan

Kako se u stvaranju Klasje Habjan nadopunjavaju ilustracija i grafički dizajn te što je potiče na kreativno izražavanje? Otkud joj fascinacija crno-bijelim tonovima, kako nastaju tekstovi koje sama piše i ilustrira, za razliku od onih koje ostvaruje u suradnji s drugim umjetnicima te što sama čita i što bi drugima preporučila za čitanje?

Prvi razgovor u sklopu programa Razgovori u Prozorima: Slikovnica kao medij na razmeđu umjetnosti i učenja održat će se u srijedu 28. veljače u 18:30 u Galeriji Prozori Knjižnice Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu (Zapoljska 1).

O ovim i brojnim drugim temama razgovarat će ilustratorica i grafička dizajnerica Klasja Habjan i književna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić.

O programu:

Program Razgovori u Prozorima: Slikovnica kao medij na razmeđu umjetnosti i učenja odvija se u Galeriji Prozori Knjižnice Silvija Strahimira Kranjčevića, u suradnji s portalom Moderna vremena. Program proizlazi iz prvotnog koncepcijskog i izložbenog usmjerenja Galerije Prozori prema izlaganju ilustracije te s vremenskim odmakom propituje odnos slike i teksta u mediju slikovnice u suvremenom kontekstu, s naglaskom na njihovom umjetničkom, kritičkom i aktivirajućem potencijalu. Autorice koncepcije su književna kritičarka i teoretičarka dr. sc. Marija Ot Franolić i voditeljica Galerije Prozori, Petra Dolanjski Harni. Više o programu!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –