Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.10.2009.

Splitska Bookvica ugošćuje meštre horror priče
Održava se
29.10.2009.

U četvrtak 29. 10. 2009. s početkom u 21 sat, u splitskom klubu Quasimodo održat će se tematska književna večer Bookvica, posvećena nadolazećoj Noći vještica.

U goste dolaze dva sjajna pisca mlađe generacije, Nebojša Lujanović i Mislav Pasini, koji će publici čitati svoje horror priče, a pokušat će i odgovoriti na pitanja je li hrvatska stvarnost strašnija od horrora i koje skrivene poruke horror literatura šalje čitateljima.

Nebojša Lujanović rođen je 1981. godine u Novom Travniku, diplomirao je komparativnu književnost i sociologiju na Filozofskom fakultetu i politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Trenutačno živi i radi u Splitu. Dosad je objavio roman Stakleno oko (2007.), zbirku pripovjedaka S pogrebnom povorkom nizbrdo (2008.) i brojne priče po periodici. Premda se ne bavi isključivo pisanjem horrora, posljednjim - još neobjavljenim - romanom zakoračio je u taj žanr.

Mislav Pasini rođen je 1974. godine u Splitu, gdje živi i radi. Dugo je vremena bio filmski novinar i surađivao s izdavačkom kućom Bookglobe, predstavnikom Marvela za Hrvatsku, pišući tekstove za stripove. Piše isključivo u horror žanru, a osim većeg broja priča objavljenih u književnim časopisima, objavio je tri romana: Blackout (2005.), Mrtva straža (2007.) i Sumrak razbijenog uma (2008.). Njegov scenarij po pričama iz knjige Mrtva straža ove je godine pobijedio na natječaju za razvoj scenarija za igrani film pa uskoro možemo očekivati i ekraniziranu verziju u režiji Kristijana Milića.  

Oba će autora darovati po jednu od svojih knjiga, a izabrat će i glazbu u skladu s temom večeri.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –