Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.06.2018.

Susret s nagrađivanim njemačkim ilustratorom Axelom Schefflerom i slovenskim piscima i ilustratorima
Održava se
16.06.2018. u 10h

Grubzonovo dijete Donaldson Julia
Kako je Oskar postao detektiv Rozman Roza Andrej
Strašna vila i divlja zima Bauer Jana

Nakladnik Ibis grafika u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien i Arheološkim muzejom u Zagrebu organizira druženje s piscima i ilustratorima iz projekta "Naša mala knjižnica", te dobitnikom britanske nagrade za ilustratora godine Axelom Schefflerom, koji će seodržati u subotu, 16. lipnja od 10 do 13 sati u lapidariju zagrebačkog Arheološkog muzeja (Trg Nikole Šubića Zrinskog 19, ulaz i iz Gajeve).

Uz Axela Schefflera, iz čijeg kista potječu Grubzon i popularni div Jura, Zog, Superglista i Ružna petorka, očekuju vas posebni gosti – slovenski pisci i ilustratori Jana Bauer, autorica knjige "Strašna vila i divlja zima", i ostali pisci i ilustratori – Ida Mlakar i Zarja Menart ("Čarabaralo"), te Andrej Rozman Roza i Ana Košir ("Kako je Oskar postao detektiv") koji će publici predstaviti svoje knjige i projekt "Naša mala knjižnica".

U zabavnom dijelu programa očekuju vas predstave za djecu u izvedbi polaznika Dječjeg vrtića Medveščak, te brojna iznenađenja – zabavni kvizovi, nagradne igre, fotografiranje s Grubzonom i potpisivanje knjiga!

Subotnji program u lapidariju Arheološkog muzeja vodit će Srebrenka Peregrin, profesionalna pripovjedačica i edukatorica.

Svoj će boravak u Hrvatskoj Axel Scheffler zaokružiti 18. i 19. lipnja u Šibeniku, gdje će sudjelovati na Međunarodnom dječjem festivalu i 12. Sajmu dječje knjige i sa svojom mladom publikom razgovarati o svojim ilustracijama, pokazati kako one nastaju i pružiti im priliku da se i sami okušaju kao ilustratori.

Napomena: U slučaju kiše subotnje druženje održat će se u Galeriji AMZ-a, Ulica Pavla Hatza 6, Zagreb

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –