Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 20.09.2021.

Svečano otvoren Korčulanski festival književnosti za djecu
Održava se
20.-26.09.2021.

Danas je svečano otvoren Korčulanski festival književnosti, koji se održava od 20. do 26. rujna 2021. U Festivalu posvećenom dječjoj književnosti, djeca će moći uživati u čitanju slikovnica i priča za djecu, sudjelovati u radionicama ilustriranja i družiti se s poznatim hrvatskim dječjim piscima i ilustratorima.

Nakon otvorenja Festivala, održan je prvi književni susret za učenike OŠ Petra Kanavelića u Korčuli. Književnica Danijela Pavlek predstavila je svoju slikovnicu po nazivom „JA“. Nakon predstavljanja slikovnice i razgovora, djeca su se, pod voditeljstvom ilustratorice Željke Mezić, okušala u ilustriranju zajedničke slikovnice koja je potom prikazana slikom i riječju uz pomoć kamishibaji kazališta. 

Tijekom narednih dana na otoku Korčuli svakodnevno će se održavati književni susreti, radionice ilustriranja, mala škola kamishibaija pod voditeljstvom spisateljica i ilustratorica Ane Đokić, Željke Mezić, Danijele Pavlek i Nikoline Manojlović Vračar

Festival sutra gostuje u Žrnovu, zatim u Pupnatu, Čari, Račišću i u Lumbardi gdje završavaju festivalska druženja.

Organizira Gradska knjižnica Ivan Vidali Korčula u suradnji s Kreativnom mrežom iz Zagreba. Festival su omogućili Grad Korčula, Društvo hrvatskih književnika, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –