Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.02.2024.

Svjetski dan čitanja naglas – pridružite mu se čitajući
Održava se
07.02.2024. od 8h do 23:58h

U okviru Svjetskog dana čitanja naglas koji se ove godine obilježava 7. veljače, Hrvatsko čitateljsko društvo poziva autore da naglas pročitaju svoja djela ili njihov dio. Videozapisi će biti objavljivani tijekom dana na Facebook stranici Hrvatskog čitateljskog društva gdje će ostati dostupni i nakon održavanja programa.

Hrvatsko čitateljsko društvo poziva i vas da pratite događanje i sami postanete sudionik – pridružite mu se čitajući, a izrađene videozapise objavite na svojim profilima uz zadane pojmove:
#WorldReadAloudDay
#LitWorldBuildAStoryChallenge
#SvjetskiDanČitanjaNaGlas
#HrvatskoČitateljskoDruštvo
#HČD

i označite @LitWorld  na svojoj društvenoj mreži.

Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija razumijevanje za društvene probleme i čimbenik je budućeg uspješnog razvoja djeteta. Čitajmo djeci naglas gdje god i kad god stignemo čime podržavamo i nacionalnu kampanju “Čitaj mi!”. Svjetski dan čitanja naglas trebao bi pokazati svijetu kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima. Djeca i odrasli širom svijeta, slaveći moć riječi kreiraju društvo koje će omogućiti svakom, baš svakom djetetu pravo na obrazovanje te pristup knjigama i tehnologiji.

Obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas / World Reading Aloud Day pokrenula je organizacija LitWorld 2010. godine.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –