Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.11.2023.

Tribina Književna perspektiva: Nacionalna strategija poticanja čitanja
Održava se
23.11.2023. u 20h

Tribina "Književna perspektiva" održat će se 23. studenog u 20 sati u Booksi, uređuje je i moderira književni kritičar i novinar Matija Prica, a gosti su Korana Svilar, spisateljica i gimnazijska profesorica, te Igor Medić, nekad gimnazijski profesor, a danas znanstveni suradnik Staroslavenskog instituta. 

Tema razgovora je Nacionalna strategija poticanja čitanja koja se provodila od 2017. do 2022. godine. Potaknuta kontinuiranim, poražavajućim rezultatima istraživanja čitalačkih navika u Hrvatskoj, Strategija je trebala stvoriti preduvjete te pokrenuti konkretne projekte kojima bi se to stanje počelo mijenjati. 

Kakva je situacija šest godina nakon početka provedbe te godinu dana od njezina završetka; koji su uzroci loših čitateljskih navika Hrvatica i Hrvata te koje su posljedice takvog stanja; koji su bili ciljevi Strategije te kako ih se nastojalo ostvariti; jesu li ta nastojanja bila uspješna i kakvi su rezultati, samo su neka od pitanja na koja će nastojati odgovoriti posljednja ovosezonska "Književna perspektiva".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –