Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.09.2013.

Tribina 'Naša putovanja, naše avanture'
Održava se
16.09.2013.

Tribina "Naša putovanja, naše avanture" na kojoj će sudjelovati Dvina Meler, Boris Veličan, Gordan Nuhanović, Domagoj Jakopović Ribafish i Drago Glamuzina, održat će se u ponedjeljak, 16. rujna u 19 sati u knjižarsko-galerijskom centru "Fadil Hadžić" u Zagrebu (Ilica 13).

Tribina "Naša putovanja, naše avanture" održava se povodom nedavno otkrivenih dnevničkih zapisa prvog hrvatskog svjetskog putnika Mate Šimunovića i izložbe njegovih nikad viđenih fotografija s putovanja kroz 64 države...

Svjetski putnik Mate Šimunović i njegov pas Globus prešli su pješice, biciklom i malom jedrilicom 360.000 kilometara. Putovali su 19 godina, od 1928. do 1947., bili u 70 država, i na tisućama otoka i otočića u Indijskom i Tihom oceanu, gdje se Mate susreo i s domorocima koji dotad nisu bili u dodiru s civilizacijom.

Sve je to dokumentirano u njegovoj knjizi, "Ja, Mate Svjetski" (V.B.Z., 2013), u koju su mu se potpisali brojni državnici i slavne osobe, te u 26 dnevničkih bilježnica, a na svom epskom putovanju snimio je i više tisuća fotografija.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –