Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.02.2010.

Tribina : Wittgensteinov Tractatus: Filozofija neizrecivoga ili besmislica
Održava se
01.03.2010.

U ponedjeljak 1. ožujka 2010. s početkom u 19 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se tribina 'Parelni svjetovi' na temu: "Wittgensteinov Tractatus: Filozofija neizrecivoga ili besmislica".

Sudjeluju prof. dr. sc. Jure Zovko, filozof i dr. sc. Kristijan Krkač, filozof.

Urednik i voditelj Tribine je Kristijan Vujičić, prof.

Jure Zovko rođen je 1957. u Uzarićima, općina Široki Brijeg, BiH. Maturirao na klasičnoj gimnaziji u Visokom 1976. Od. 1978. do. 1990. studirao filozofiju i pravo na sveučilištu u Sarajevu, a od 1981. filozofiju, germanistiku i filozofiju religije na Sveučilištu u Freiburgu (S.R. Njemačka), gdje je 1985. magistrirao iz filozofije s temom o pojmu istine kod Platona i Heideggera. Na istom sveučilištu obranio je 1989. doktorat iz filozofije s temom o Schlegelovoj hermeneutici.

Od prosinca 1990. zaposlen na Institutu za filozofiju Sveučilišta u Zagrebu. Jedan od osnivača Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i prvi pročelnik studijskoga smjera filozofije od 1993. do 1995. Predaje na poslijediplomskom studiju lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zadru i poslijediplomskom studiju filozofije na Hrvatskim studijima.

Kristijan Krkač rođen je 1970. godine u Zagrebu. Studirao filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu, te 1999. na istom fakultetu magistrirao filozofiju iz područja filozofije spoznaje s temom "Mooreov odgovor, Wittgensteinovo pitanje i hipotetički realizam".

Objavljuje u stručnim časopisima (filozofski i drugi), surađuje u međunarodnom časopisu "Disputatio Philosophica" i sudjeluje na tuzemnim i inozemnim simpozijima iz područja filozofije, ekonomije i etike. Predaje kolegij analitička filozofija na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu.


Više:

Ludwig Wittgenstein

Tractatus Logico-Philosophicus

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –