Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 19.09.2008.

U Algoritmovom Kalibru uskoro četiri noviteta!

U Algoritmovoj Bibiloteci Kalibar početkom listopada izlaze četiri nove knjige: zbirka priča Vladimira Arsenijevića “Predator”, zbirka priča Nebojše Lujanovića “S pogrebnom povorkom nizbrdo”, zbirka priča “Cyber ZOO” Sonje Gašperov i roman Nihada Hasanovića “O roštilju i drugim smetnjama (ili kako rat ne zaboravlja svoje đake)”.

Kako bi se pripremili za nadolazeće knjiške poslastice s domaćeg teritorija, Algoritam je u izlog stavio poneku slasticu od svakoga. Tako na sljedećim linkovima možete pročitati po jednu priču iz zbirki:

Vladimira Arsenijevića - priča “Jedan minut: Dambova smrt” (iz zbirke priča "Predator")

Nebojše Lujanovića - priča “Osmijeh s hiljadarke” (iz zbirke priča "S pogrebnom povorkom nizbrdo")

Sonje Gašperov - priča «Av-av za dušu» (iz zbirke priča "Cyber-zoo")

Nihada Hasanovića - priča “Gdje su zmajevi” (iz zbirke priča "Kad su narodi nestali”, 2003.)


Vladimir Arsenijević najmlađi je dobitnik NINOVE nagrade za najbolji roman "U potpalublju" (1994). Roman je preveden na 20-tak jezika. Nakon toga objavio je još nekoliko zapaženih knjiga - "Anđela (1997)", "Meksiko : Ratni dnevnik" (2000), "Išmail" (2004). Rođen je 1965. u Puli. Živi i radi u Beogradu. Početkom osamdesetih svirao gitaru u kultnoj skupini Urbana gerila. Bavi prevođenjem s engleskog jezika.

Nebojša Lujanović (1981., Novi Travnik, BiH) diplomirao je komparativnu književnost i sociologiju na Filozofskom fakultetu i politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Trenutačno dovršava doktorski studij komparativne književnosti.
Objavio je roman “Stakleno oko” (ParNas, 2007.) i mnoge priče po periodici.
Tijekom godina radio razne poslove, od novinara i asistenta, preko skladištara, građevinskog radnika, do garderobijera u diskoteci i trenera veslanja. U međuvremenu pokupio pokoju medalju na veslačkim regatama i otrčao Plitvički maraton 2006. godine. Živi na relaciji Zagreb - Split i obratno.

Nihad Hasanović (1974., Bihač) je objavio drame “Podigni visoko baklju” (1996.) i “Zaista?” (2000.), te zbirku kratkih priča “Kad su narodi nestali” (2003.). Objavljivao i pjesme, priče, eseje i prijevode (uglavnom s francuskog, a ponesto i s engleskog i španjolskog) po književnim časopisima, tiskanim ili on-line.

Sonja Gašperov rođena u Splitu 1982. Pohađa Likovnu akademiju u Splitu, odjel slikarstvo. Prve karikature kao nagrađene radove objavljuje joj "Slobodna Dalmacija" u teenagerskom podlistku "Cool". Dolaskom na akademiju započinje ozbiljniji rad na slikarstvu/ilustraciji/stripu. Pokušava ujediniti ta tri naizgled odvojena segmenta umjetnosti. 2003. godine izlaže stripove na natječaju "Zločin i Kazna" na grupnoj izložbi Crtani Romani Šou u Centru Kaptol. Izlaže radove u Komikazama (na internetu i u fanzinu 2004). Sa Ivanom Svagušom i Zvonimirom Baraćem objavljuje prvi broj fanzina "Cujo". Uskoro objavljuje svoj prvi, mali album/fanzin, “Prokleti Bambij – LOVOSTAJ”. U slobodno vrijeme, osim stripa, voli proučavati animaciju, ilustraciju, lutkarske predstave, književnost...

Pogledajte i Sonjin blog!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –