Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 24.04.2019.

Zagrijavanje poezijom i prozom uz Vandu Babić, Franu Herenda i Dinka Mihovilovića
Održava se
24.04.2019. u 20h

Zagrijavanje

U srijedu, 24. travnja, u 20:00 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) dogodit će se još jedno "Zagrijavanje" gorivom kojeg nikad dosta - odličnom poezijom i prozom!

Iz svojih friško objavljenih (a možda i budućih) knjiga čitaju:
 
Vanda Babić
Rođena u Kotoru 1967. Osnovnu i srednju školu završila je u Splitu, dodiplomski studij hrvatskoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zadru, a poslijediplomski studij, smjer Književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na odjelu za kroatistiku Sveučilišta u Zadru radi u zvanju redovite profesorice. Pored desetak stručnih i znanstvenih knjiga piše i objavljuje poeziju, a pjesme su joj uvrštene u digitalnu i tiskanu antologiju hrvatskog pjesništva Boke. Dobitnica je Godišnje nagrade Zadarske županije (2006.), Plakete HKD Napredak, Središnjice Sarajevo, za pisanu književnu i znanstvenu riječ i nakladništvo (2008.) te Srebrnu povelju Matice hrvatske za knjigu Berta K. Balabanića Radovan i Ljudmila (2008.). Pred izlaskom joj je zbirka pjesama "Crta na dlanu".
 

Frane Herenda
Rođen 1983. u Zadru. Završio farmaciju na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu i godinama radio u marketingu i prodaji velikih farmaceutskih i kozmetičkih tvrtki. Napisao dva zapažena romana (1202 i Soba 909), zbirku pjesama i knjigu “Prirodna kozmetika”.


Dinko Mihovilović
Rođen je 1986. godine u Zagrebu. Nakon studija komunikologije na Hrvatskim studijima, a zatim i studija informacijskih tehnologija, ulazi u IT struku i radi kao freelance programer. Prvi roman, Krletka od mora, objavljuje 2018. u izdanju Beletre. Trenutačno dovršava rad na svom drugom romanu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –