Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.05.2011.

Zagrijavanje predstavlja književnu scenu Zadra
Održava se
13.05.2011.

Nakon iznimno uspješnog Zagrijavanja s autorima zbirke „Records Stories“ pozvani ste na još jednu feštu od čitanja i priče, na predstavljanje prijateljske nam i ne toliko daleke književne scene Zadra!

Kako književni Zadar komunicira unutar sebe i s Metropolom, tko je stvorija Zadar, a tko u Zadru stvara književnost, i kako se pisci nose sa slatkim utegom loptanja i idiličnih zalazaka sunca saznajte na gostovanju književne udruge ZaPis.

U petak, 13. svibnja 2011., u 19:30 h, u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Petorka koja istrčava na teren:

Igor Eškinja

Rođen 1956. godine u Zadru. Pomorac, ugostitelj i poljoprivrednik, ali i kazališni amater, autor nekoliko komedija i romana od kojih je onaj pod naslovom "Balada o impali i starom leopardu" objavljen u vlastitoj nakladi. Za priču "Duša iz purgatorija" dobio drugu nagradu na natječaju za kratku priču u organizaciji izdavačke kuće "Znanje" i "Zadarskog lista". Živi, piše i čita u Svetom Filipu i Jakovu.


Robert Nezirović

Rođen 1964. u Zadru. Po struci profesor hrvatskog jezika i književnosti, te diplomirani bibliotekar. Na njegovu sreću ne radi u školi, već u relativnom miru vodi stručnu knjižnicu Opće bolnice Zadar. U dosadašnjoj karijeri dva trofeja su mu najvažnija - stvaranje obitelji i romana "Leptiri vole svjetlo" (2009., Gradska knjižnica Zadar). Prije romana objavljena mu je pripovijetka "Marsovac" u književnom časopisu "Quorum". Trenutna životna misija mu je dokazivanje ZaPisovaca kao afirmiranih i nadaleko poznatih, a ne nedovoljno afirmiranih književnika koji će svoje umotvorine čitati na književnim večerima za koje će se tražiti karta više.

Mario Padelin

Mario Padelin Spineda de Cattaneis (ime proširuje i skraćuje ovisno o trenutnom raspoloženju) rođen je1965. Radio je kao radijski urednik i voditelj, glazbenik, skladatelj i tekstopisac, fotografski snimatelj te kao soboslikar, čistač krovnih oluka i kopač jedne crne jame. Svirao je u grupi "Zločesti reaktor" koja je 1993. uvrštena u "Hrvatsku enciklopediju pop i rock muzike", pisao songove za kazalište, a jedan je od osnivača "Zadar-festa". 2005. počinje pisati tv-kolumnu  u "Zadarskom listu", u kojem objavljuje i putopise, društvene i glazbene kritike, uz svoje tematske fotografije. Član je Hrvatskog novinarskog društva te, kao kompozitor i tekstopisac, Hrvatskog društva skladatelja. Planovi mu se kreću u okvirima humanitarnog rada, želje za zdravim životom i stvaranjem. Ne razlikuje slova č i č.

Iva Pejković

Došla je na crno-bijeli svijet 1984. u Zadru. Olovke, bojice i flomasteri njene su omiljene igračke. Sustavno uništava čiste površine i papire ilustracijama i kraćom prozom. Nemilosrdno povećava kratkovidnost noćnim čitanjem. Iz gimnazije izlazi zanesena filozofijom i ezoterijom. 2007. objavljujen joj je roman 'Mačka u čizmama', svojevrsna parodija chic lit-a. 2009. diplomirala je na Odjelu za izobrazbu učitelja Sveučilišta u Zadru. U Gradskoj knjižnici Zadar vodi klub mladih čitatelja. Za Večernji list online piše blog posvećen književnosti. Priče su joj objavljene u 'Zarezu' i zbirci 'Rukopisi 33'.

Želimir Periš

Rođen 1975. u Zadru. Diplomirani inženjer računarstva i profesor informatike. Uz to, ima i niz hobija kojima pokušava rastegnuti pojam umjetnosti (npr slaže LEGO kockice). No pisanje nije jedan od njih. Pisanje nije hobi. Piše priče, pjesme, stripove, crtice, blogove,  oglase i popise za dućan. Objavio više priča i jednu dramu u Zarezu, Vijencu, Plimi i Zadarskom listu. Uvršten u zbornik Trenutak proze. Dobio Sferu za najbolju priču.

Moderira, s pozicije cheer-leadera: Roman Simić Bodrožić

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –