Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.04.2012.

Znanstveni simpozij u povodu 110. obljetnice rođenja Mate Ujevića
Održava se
26.04.2012.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u četvrtak 26. travnja 2012. u 12 sati, održat će se svečano otvorenje, kao i prvi dan Znanstvenog simpozija u povodu 110. obljetnice rođenja i 45. obljetnice smrti Mate Ujevića, istaknutog hrvatskog leksikografa.

Simpozij traje do 28. travnja 2012., a organiziraju ga Društvo hrvatskih književnika, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Hrvatsko književno društvo sv. Jeronima i Institut Fontes Sapientiae.

Pozdravne će riječi na svečanom otvorenju uputiti:
• Dunja Seiter-Šverko, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
• mr. sc. Bruno Kragić, ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža
• mr. sc. Božidar Petrač, predsjednik Društva hrvatskih književnika.

Glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu nakon pozdravnih riječi otvorit će prigodnu izložbu o životu i radu dr. sc. Ujevića, čiji su autori dr. sc. Ivan Kosić, voditelj Zbirke rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Sonja Martinović, djelatnica Središnje informacijske službe Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Izložba će biti otvorena do 8. svibnja 2012.

Nakon otvaranja izložbe predstavit će se knjiga o Mati Ujeviću pod nazivom "Kršćanski idealizam i društveni angažman – Rasprave, članci i autobiografski spisi", čiji je priređivač mr. sc. Božidar Petrač. Osim njega, o knjizi će govoriti i akademik Dubravko Jelčić, dr. sc. Vladimir Lončarević te mr. sc. Bruno Kragić.

Radni dio Simpozija počinje u 14 sati u dvorani na polukatu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Preostala dva dana Simpozija održat će se u prostoru Društva hrvatskih književnika, na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu.

– Program znanstvenog simpozija u povodu 110. obljetnice rođenja Mate Ujevića –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –