Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Čumandra

Žemlja je okrugla

  • Nakladnik: Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade
  • Ilustracije: Željka Mezić
  • 10/2014.
  • 51 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537190293
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

KAKO UGASITI ZMAJA

Dajte mu da pije
puno vode,
dok mu vatra
iz grla ne ode.
Onda je obično
zeleno čudo,
koje se samo
ponaša ludo.

LUCKASTA SELIDBA

Crvu je dojadilo
da u jabuci živi
pa reče:
"Želim živjeti u šljivi!"
I ubrzo je na glavi
imao kvržicu,
jer se u nepažnji
zabušio u košticu.

ONA I ON

Jedan je čavlić mali
znao što mu fali,
i na licu je nosio
tužnu masku,
dok nije pronašao
svoju dasku.

Pa ga je čekić crni
po glavici lupio
i sretni se čavlić
u svojoj dasci skupio.

***
 
Igor Čumandra rodio se kao beba, nije znao ni čitati ni pisati. Od tog 16. ožujka 1968. napredovao je i napisao nekoliko knjiga. Piše i dalje, za velike i male. Zb(i)rka pjesama za djecu „Žemlja je okrugla“ donosi pjesme i kratke prozne uratke za djecu. Knjigu je ilustirala Željka Mezić.

Č. (37) rođen je u slikovitom prisavskom naselju Zapruđu, u blizini toplane i baraka s bauštelcima iz Bosne, gdje su nakon što je gospon Holjevac prešao Savu naseljavani ugledni Zagrepčani, te pregaoci iz «Chromosa» i «Pobjede», te poneki individualac iz «Okija».

Imao sam lijepo djetinjstvo, završio vrlo kvalitetnu školu «Karl Marx», a potom i Obrazovni centar za jezike. Studij sociologije upisao sam zbog roditelja i trebalo mi je nekoliko godina da ih obavijestim da odustajem od istoga. Krajem osamadesetih upoznao sam drage ljude iz Quoruma i ostalo je legenda. Mogu se pohvaliti da sam valjda jedini autor kojem je Branko Čegec u tom formatu objavio nekoliko stripova.

Ostale aktivnosti kojima sam se bavio u životu danas smatram nebitnim, jer niti iz jedne nisam izvukao pozitivno iskustvo. U vrijeme velikih povijesnih zbivanja mene ionako nitko ništa nije pitao.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –