Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alaxandra Maxeiner

Sve je to obitelj! : O djetetu nove djevojke brata tatine prijašnje žene i ostaloj rodbini

  • Nakladnik: ArTresor naklada
  • Prijevod: Sandra Mlađenović
  • Ilustracije: Anke Kuhl
  • 05/2015.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536522934
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Možda djeca na satovima prirode i društva uče da obitelj čine majka, otac i djeca, a da obitelj sa širom rodbinom čini porodicu, ali vide li ona oko sebe samo takve obitelji? Što je s djecom koja nemaju mamu ili čiji tata živi negdje drugdje? Što je s onima koji su posvojeni? Ili s onima koji imaju očuha i polubraću? Sve takve i još mnoge druge obitelji postoje u svakom društvu, pa tako i oko nas, sada i ovdje.

Uz ovu nježnu i zabavnu knjigu lako ćete djeci opisati i objasniti kakvih sve obitelji ima i kako se živi u njima.

Za slikovnicu "Sve je to obitelj!" autorica teksta Alexandra Maxeiner i ilustratorica Anke Kuhl dobile su najugledniju njemačku nagradu za književnost za djecu i mlade Deutscher Jugendliteraturpreis.

Alexandra Maxeiner rođena je 1971. godine. Studirala je teatrologiju, etnologiju i filmske studije u Parizu i Mainzu, a potom se priključila frankfurtskoj umjetničkoj zajednici "labor". Piše knjige, slikovnice i kazališne drame za djecu i odrasle. Za slikovnicu na temu različitih obitelji "Sve je to obitelj!" (Alles Familie!) dobila je 2011. godine zajedno s ilustratoricom Anke Kuhl najvišu njemačku nagradu za književnost za djecu i mlade Deutscher Jugendliteraturpreis.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –