Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nina George

Mala Pariška knjižara

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Branka Grubić
  • 11/2015.
  • 324 str., meki uvez
  • ISBN 9789531418652
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjižar Jean Perdu vjeruje u moć čitanja i točno zna koja knjiga liječi koju bolest duše. Zna koja liječi tugu, koja ostavljene duše, koja pomaže u odrastanju i prihvaćanju životnih činjenica kakve god one bile. On u svojoj plovećoj knjižari Pharmacie littéraire prodaje romane kao lijek. No, istodobno ne zna kako bi sam sebe izliječio od jedne noći prije dvadeset jednu godinu kad ga je lijepa Provansalka Manon napustila dok je spavao. Nije ostavila ništa osim pisma – koje Perdu nije imao hrabrosti pročitati. Sve do toga ljeta. Do ljeta koje će promijeniti sve i odvesti ga iz male ulice Montagnard na putovanje u prošlost, u uspomene, u srce Provanse i natrag u život.

"Mala Pariška knjižara" Nine George oduševila je ljubitelje knjiga i čitanja širom svijeta. Roman je to o čudotvornoj moći knjiga koju mogu spoznati samo najoduševljeniji čitatelji, oni koji nijednu večer ne odu na spavanje bez pročitanog retka.

Nina George rođena je 1973. u njemačkom gradu Bielefeldu. Slobodna je novinarka, nagrađivana spisateljica i kolumnistica. Objavila je 26 knjiga, a piše romane, kratke priče i kolumne. Njezin roman "Die Mondspielerin" dobio je 2011. godine nagradu Delia, za najbolji ljubavni roman. Za kratki triler "Das Spiel ihres Lebens" nagrađena je 2012. nagradom Glauser. Njezin roman "Mala Pariška knjižara" (Das Lavendelzimmer, 2013) nalazio se tjednima na Spiegelovoj bestseler listi, a preveden je na 30 jezika.

Nina George piše pod tri različita pseudonima: pod pseudonimom Anne West objavljuje erotske romane i smatra se jednom od najuspješnijih njemačkih autorica ovog žanra; sa svojim suprugom, piscem Jens J. Kramerom, piše krimiće koje objavljuje pod pseudonimom Jean Bagnol. Nina George živi u Hamburgu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Nina George - Mala pariška knjižara –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –