Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Branko Ćopić

Ježeva kućica + CD

  • Nakladnik: Naša djeca
  • Ilustracije: Vilko Gliha Selan
  • 11/2015.
  • 36 str. + 1 CD, tvrdi uvez
  • ISBN 9789533025049
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jedna od najljepših priča u stihu za male i velike, koja je oplemenila mnoge naraštaje univerzalnom porukom o ljubavi prema vlastitom domu, u osvježenome ruhu.

"Ježeva kućica" kao slikovnica nastala je davne 1957. godine kad je Vilko Gliha Selan svojim viđenjem smjeloga Ježurke Ježića legendarnoj basni u stihovima Branka Ćopića udahnuo novi život i učinio je apsolutnim dječjim književnim klasikom. Likovni prikaz Ćopićeve priče u izdanju nakladničke kuće Naša djeca najpopularnija je i najdugovječnija slikovnica u Hrvatskoj i šire.

Branko Ćopić (1915. – 1984.) svojim se specifičnim humorom izdvajao od drugih dječjih pisaca svojega doba, a živom je maštom mališanima nastojao prikazati životne vrijednosti na razumljiv način. "Ježeva kućica" nosi jednostavnu i jasnu pouku kako se treba voljeti i čuvati vlastiti dom. Ježurka Ježić bori se za sebe i svoje stavove – čak i kada mu se drugi likovi izruguju, on je i dalje nepokolebljiv u obrani svojega doma. Zbog zanimljive i dinamične priče, "Ježeva kućica" spada u djela koja ostaju upamćena tijekom cijeloga života, a Ćopićevi se stihovi često citiraju i lako prepoznaju.

Vilko Gliha Selan (1912. – 1979.) bio je iznimna pojava među dječjim ilustratorima jer je jedan od rijetkih akademskih slikara koji je najveći dio svoga rada i stvaralaštva posvetio najmlađima. Kao istaknuti likovni pedagog, ilustrirajući tekstove u knjigama, školskim udžbenicima i dječjim listovima, mališanima je približavao svijet književnosti. Selanovo slikovno ruho, puno boja i topline, djeca prepoznaju i prema djelu razvijaju emocionalno i intelektualno zanimanje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Animirani film prema priči 'Ježeva kućica' Branka Ćopića –

U Zagrebu počelo snimanje animiranog filma prema priči 'Ježeva kućica' Branka Ćopića

U Zagrebu je počelo snimanje animiranog filma prema priči 'Ježeva kućica' Branka Ćopića. Na filmu sudjeluju Rade Šerbedžija, Darko Rundek i Tim Allen. Film je koprodukcija između kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (NFB), studija s 12 Zlatnih kipića, i hrvatskog Bonobostudija.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –