Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Henry Kuttner

Svijet tame

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • 11/2015.
  • 160 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532521832
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Proplamsaj logorske vatre u noći probudit će kod Edwarda Bonda uspomene na neko neodređeno, teško dokučivo iskustvo koje ga je zauvijek promijenilo. Nakon borbenog leta iznad sumatranske prašume sve ono što je dotad smatrao svojim životom izgubit će se pred nečim što sada tek fragmentarno izranja u njegovoj svijesti. Sam sebi postaje stranac…

Dok grozničavo pokušava odgonetnuti smisao sjećanja koja naviru u njegovoj svijesti i prizvati zdrav razum, u Svijetu tame gospodar Ganelon želi zavladati nad članovima vlastitoga klana koji su ga izdali, kao i nad pobunjenim stanovnicima šume, i konačno postati neprikosnovenim vladarom cijeloga svijeta. Ali, ni moćni Ganelon samog sebe ne prepoznaje.

U borbu se upleću čarobnjaci, vukodlaci, neumrli, kao i brojni nevini šumski ljudi koji samo žele spasiti svoje duše od sudbine gore od smrti. U konačnom okršaju između Bonda i Ganelona, koji se mogu susresti jedino u Čistilištu, prostoru između dvaju svjetova, jedan će se identitet izgubiti zauvijek, a onaj drugi zaživjeti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –