Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hassan Blasim

Irački Krist : I druge priče

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Mihaela Velina
  • 06/2016.
  • 176 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532667783
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Vojnici i teroristi, taoci i bombaši samoubojice, progna­nici i vjerski fanatici, ali i proroci, luđaci, anđeli i džini, duhovi i čarobnjaci – svi oni utkani su u dojmljivu fresku Iraka što je pred čitateljem osvjetljavaju eksplo­zije sjajnih priča Hassana Blasima.

Baš kao i u drevnim arapskim bajkama, Bagdad je i u ovoj knjizi grad u kojemu se događaju čuda, ali u svakoj od tisuću i jedne Blasimove noći čeka po jedan nož, jedno mračno otkrivenje, jedna istina o nama i vremenu u kojemu živimo.


"Irački Krist" upečatljiva je zbirka priča, a Hassan Blasim pisac koji se usudi i može sve. Ne sklanjajući pogled i ne prešućujući, promiješat će zbilju i snove, a kaos i užase rata zauzdati moćnom metaforom, crnim hu­mo­rom i lirizmom, onako kako to može samo vrhun­ska književnost.

 

Možda i najveći živući arapski prozni pisac...
– The Guardian

Moderni klasik... Zamislite Irwinea Welsha u poslijeratnom, po­slije­sa­damskom Bagdadu kojim tumaraju sjene Kafke i Burroughsa.
– The Independent  

Ako postoji priča na koju bi i kamen proplakao, ova bi mogla biti ta...
– The New York Times  

Blasim se vješto kreće između nad­realističkih, internaliziranih stanja uma i ironična komentara islamskog ekstremizma i američke in­vazije... Izvrsno.
– The Metro  

Blasim ne zazire od krvavih prizora, seksa, nasilja, bogohuljenja ili patnje, ali ni u jednom se trenutku ne stječe dojam da ih iskorištava... Stvar­nije od bilo čega što ste ikad pro­čitali o Iraku.
– The Skinny  

Sjajno i uznemirujuće... Ogorčene, gnjevne i nezaboravne, ove priče kao da su iskrzani komadi mesa izrezani iz iračke gnojne prošlosti.
– The Wall Street Journal

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Irački Krist - Hassan Blasim –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –