Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elizabeth Gilbert

Velika magija

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Radha Rojc-Belčec
  • 11/2016.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789533048437
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Budite što god želite biti.
Radite što god želite raditi.
Bavite se onim što vas čini punima života.

Više od 12 milijuna ljudi pogledalo je govor Elizabeth Gilbert s TED konferencije o životu ispunjenom svrhom i kreativnošću, a "Velika magija" nastala je na osnovi toga govora. Čitatelji već godinama pronalaze inspiraciju u knjigama Elizabeth Gilbert, a sada ova mnogima omiljena autorica razotkriva što sama prolazi u kreativnom procesu stvaranja i dijeli s nama dragocjena saznanja i jedinstven pogled na ulogu kreativnosti u našim životima. Pokazuje nam koliko je važno u životu posvetiti se onome što najviše volimo i pobijediti strah od toga da nismo dovoljno dobri i da nećemo uspjeti. Primjerima iz života govori nam koje bismo stavove, pristup i navike na tom putu trebali usvojiti.

Balansirajući između duhovnosti i vedrog pragmatizma, u "Velikoj magiji" Gilbert nas potiče da otkrijemo "neobične dragulje" koji su skriveni u svakom od nas. Bez obzira na to želite li pisati, slikati, pronaći nove načine za rješavanje izazova na poslu, ostvariti neki davni san ili jednostavno unijeti u svoj život više strasti i kreativnosti, "Velika magija" otvorit će vam čitav jedan svijet mogućnosti u koji ćete poželjeti uroniti. I možda tako promijeniti svoj život!

Elizabeth Gilbert rođena je 1969. godine u Waterburyju u američkoj državi Connecticut. Na New York University studirala je političke znanosti. Nakon završenog studija putovala je Amerikom radeći kao konobarica i prikupljala teme za svoje kratke priče koje su objavljene u zbirci "Pilgrims". Već s prvom knjigom postiže uspjeh – "Pilgrims" su bili u užem izboru za nagradu PEN/Hemingway. U New Yorku započinje novinarsku karijeru i radi za Spin, GQ i New York Times Magazine. Njezin članak objavljen u magazinu GQ o iskustvu konobarenja na Lower East Sideu poslužio je kao osnova za scenarij filmskog hita "Djevojke iz Coyote Bara" (Coyote Ugly).

Godine 2000. objavljuje prvi roman "Stern Men" (priču o krvavim sukobima dva ribarska klana na udaljenim otocima u zaljevu Maine) koji je New York Times uvrstio na listu važnih knjiga objavljenih te godine. Dvije godine kasnije objavljuje publicistički naslov "The Last American Man" (istinitu priču o Eustaceu Conwayu, osebujnom promicatelju suživota s prirodom) koji je bio u finalu izbora za dvije prestižne nagrade – National Book Award i National Book Critics Circle Award. Svjetsku slavu stekla je objavljivanjem memoara "Jedi, moli, voli" iz 2006. godine, koja je objavljena na više od trideset jezika te prodana u više od osam milijuna primjeraka širom svijeta. Nakon knjige "Jedi, voli, moli", objavljuje njezin svojevrsni nastavak "Sudbonosno da". U 2013. roman "Signatura svih stvari" postigao je također velik uspjeh, a 2015. objavljuje bestseler "Velika magija", nastao na osnovi govora s TED-ove konferenciji o životu ispunjenom svrhom i kreativnošću koji su pogledali milijuni ljudi.

Roman "Grad djevojaka" objavljen je 2019. godine i odmah po objavljivanju uvršten je na listu najprodavanijih naslova New York Timesa.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Elizabeth Gilbert - TED –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –