Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mislav Pasini

Urghove kronike

  • Nakladnik: Studio TiM
  • 12/2016.
  • 316 str., meki uvez
  • ISBN 9789537780579
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Junak Urgh uvijek odabire pravi put, koliko god on značio nevolju. Jer, što li je moguće učiniti kada je na kocki sudbina cijelog jednog svijeta, do pogledati strahu u oči i obračunati se s njime, oslonivši se o svoje najjače tajno oružje - hrabrost. Plavokosi Urgh čak i ne zna tko je zaista. No, osvjetljujući vlastitu prošlost, on otkriva povijest naroda koji nastanjuje Taurus, a koji je suočen s neviđenom prijetnjom iz mraka.

Naime, ili će postati bezlični vojni zombiji scanneri ili će nastaviti živjeti u prirodnoj ravnoteži koja je omogućila eone i eone održivoga svijeta.


"Urghove kronike"
 Mislava Pasinija stoga nisu samo književno-stripovska priča sa stotinama junaka koje susrećemo putem - bradati ratnik Zelin koji podsjeća na patuljka iz Tolkienova "Gospodara prstenova", Slamnati Čovjek, Čovjek Kornjača, leteći Mikah, kraljevi Nak’tur i Sek’hur pa sve do Indijanaca i kauboja - već epopeja koja nam odašilje iskonsku poruku o dobru i zlu, o tami i svjetlu.

Kronike nam govore o potrebi da se suprotstavimo unatoč opasnosti od moguće propasti, a sve u ime jednog održivog i prirodnog svijeta s kojim smo, upravo kao i Urgh, zapravo izgubili vezu te ostali osamljeni i izgubljeni. 

 

Piscu Krameru, glavnom junaku romana, vlastiti tekst se otima kontroli, mašta iz njegove knjige oživljava i priča se ozbiljuje, krećući novim tokovima. Glavni junak Urgh, koji prkosno oživljava iz piščeva pera, prelazi s pomoćnicima različite dimenzije kako bi u zemlji Taurus, koju je osvojila zla Scanneronova vojska, ponovno povezao raspolovljena godišnja doba i kao bi u njoj ponovno uspostavio mir. Svi junaci u ovoj izuzetno maštovitoj knjizi nalikuju na stripovske junake - neuništivi i mišićavi, okretni ratnici, konjanici, zmajevi, zvijeri...

(iz recenzije Lade Žigo)

Mislav Pasini rođen je u Splitu 1974. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu. Radove je objavljivao u SF/fantasy/horor magazinu Futura, priče je objavljivao u Jutarnjem listu, a nekoliko njegovih priča je prihvaćeno za 3. program Hrvatskog radija. Autor je nekoliko predgovora i tekstova za stripove hrvatskih Marvelovih izdanja. Radi i kao novinar.

Autor je knjiga "Blackout", "Mrtva straža", "Sumrak razbijenog uma", "Točka dezorijentacije", "Baba mi je Maur" i fantasy romana "Urghove kronike". Njegov roman "Blackout" predstavljen je na američko-kanadskom popularnom siteu Arrowinthehead.com. Pobjednik je natječaja Grada Splita za razvoj scenarija za igrani film 2009. godine, a nagradu je osvojio za adaptaciju svoje priče "Mrtva straža" iz istoimene knjige.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –