Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Isaac Bashevis Singer

Rob

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Zlatko Crnković
  • 03/2017.
  • 220 str., meki uvez
  • ISBN 9789531421003
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jakov je rob zaljubljen u kćer svojega gospodara. Kad mu ona uzvrati ljubav, njihova će veza postati zabranjenom budući da je on Židov, a ona kršćanka, budući da je on rob, a ona gospodarica. Kad Jakova otkupe iz ropstva, sloboda bez Vande neće mu mnogo značiti. On će se vratiti po nju i oni će skupa otići živjeti u jednu židovsku zajednicu iako Jakov zna da će njegov narod vrlo teško prihvatiti osobu druge vjere.

"Rob" je remek-djelo velikog pisca i nobelovca Isaaca Bashevisa Singera. Ovaj veliki ljubavni roman već je odavno rado čitano štivo i, može se reći, klasično djelo svjetske književnosti.

Isaac Bashevis Singer rođen je 11. studenoga 1902. godine u židovskoj obitelji u selu Leoncin u blizini Varšave. Obitelj se 1908. preselila u Varšavu, u stan u ulici Krochmalna gdje je njegov otac u židovskoj četvrti služio kao rabin. Godine 1935., četiri godine prije nacističke invazije, Singer je emigrirao u SAD. Nastanio se u New Yorku i počeo raditi kao novinar i kolumnist za The Forward, novine koje su izlazile na jidišu i u kojima u nastavcima objavio mnoge svoje romane. 

U šezdesetima i sedamdesetima Singer objavljuje dvadesetak proznih knjiga među kojima su i naslovi po kojima je danas najpoznatiji, romani "Mađioničar iz Lublina2 (1960), "Rob" (1962) i "Neprijatelji, ljubavna priča" (1972), te knjige priča poput "Kafkin prijatelj i druge priče" (1970) i "Kruna od perja", za koju je 1974. godine dobio najveću američku književnu nagradu The National Book Award.

Nakon što je 1978. primio Nobelovu nagradu za književnost, Singerova se djela prevode na sve svjetske jezike, pa tako i u Jugoslaviji u kojoj su osamdesetih godina prošlog stoljeća objavljene gotovo sve važnije njegove knjige, a sarajevska izdavačka kuća Svjetlost tiskala mu je i Izabrana djela u osam knjiga. Singerov opus uključuje više od trideset proznih knjiga, velik broj autobiografskih i esejističkih knjiga te dvadesetak knjiga za djecu. Umire 24. srpnja 1991. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –