Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Monica Ali

Neispričana priča

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Marina Horkić
  • 05/2018.
  • 260 str., meki uvez
  • ISBN 9789535200321
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Uvjerljivo ispripovijedan i liričan roman inspiriran životom princeze Diane. Kad je princeza Diana poginula u pariškom tunelu, imala je trideset i šest godina. Da je preživjela, kakav bi njezin život bio danas?

U romanu "Neispričana priča" britanska spisateljica Monica Ali zamislila je drugačiju Dianinu sudbinu. Engleskinja Lydia živi u zabačenom gradiću u Americi, u koju se doselila prije deset godina. Uskom krugu prijatelja malo otkriva o sebi, radi u prihvatilištu za pse i u vezi je s muškarcem iz susjedstva koji je obožava, ali o njezinoj prošlosti gotovo ništa ne zna. Katkad u časopisima traži fotografije iz Londona kako bi osjetila dašak starog života, a prilično je potrese članak o koncertu koji organiziraju sinovi princeze Diane za desetu obljetnicu majčine smrti. I tek kad uspije uspostaviti krhak mir u svom životu, u gradiću se pojavljuje netko iz njezine prošlosti…


Nakon objavljivanja romana "Brick Lane" koji prati sudbinu djevojke iz Bangladeša koja dolazi u London zbog udaje za starijeg muškarca, kritičari su Monicu Ali prozvali jednom od najvažnijih britanskih spisateljica novije generacije. Objavljivanje "Neispričane priče" izazvalo je, pak, buru u Velikoj Britaniji zbog teme s kojom bi se rijetko koji drugi pisac takve književne reputacije uhvatio u koštac – likom i djelom princeze Diane. Ona je to učinila i ostala dosljedna glavnim adutima prethodnih romana – umješnom pripovijedanju i tankoćutnoj psihologizaciji. U romanu se autorica fokusira na psihičko stanje glavne junakinje i progovara o cijeni popularnosti te mogućnosti, odnosno nemogućnosti bijega od samoga sebe.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –