Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Francesca Cavallo Elena Favilli

Priče za laku noć za mlade buntovnice 2

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Anda Bukvić Pažin
  • 10/2018.
  • 244 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533437866
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Priče za laku noć za mlade buntovnice 2" potpuno je nova zbirka priča za laku noć, napisanih u stilu bajki, o 100 iznimnih žena – od Nefertiti do Audrey Hepburn, Rosalind Franklin i J. K. Rowling – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet.

One su kraljice i aktivistkinje, balerine i odvjetnice, gusarice i računalne znanstvenice, astronautkinje i izumiteljice… iz svih krajeva svijeta i profesija. Svakoj je posvećena cijela stranica i portret koji savršeno odražava duh prikazane junakinje. Život mnogih od njih nije bio bajka, ali su svojom predanošću i hrabrošću savladale sve izazove i pokazale da ne postoje snovi koji se ne mogu ostvariti. I ovu je knjigu ilustriralo pedesetak umjetnica iz svih krajeva svijeta.

Namjera ove posve originalne zbirke priča za laku noć je da nadahne djevojčice, ali i dječake (kao i njihove majke, tete, rođakinje) da sanjaju velike snove, potakne im samopouzdanje te im ulije snagu da razviju svoje osobne talente i tako oblikuju svijet u kojem žive.

**

Obavezno štivo za djevojčice, ali i dječake. Djeca koja ovu knjigu čitaju prije spavanja zacijelo će sanjati velike i poticajne snove. – Fiona Noble, The Guardian

Knjiga koju treba čuvati, cijeniti i čitati ispočetka, a na zadnjim stranicama sadrži poziv da se sami okušamo: prostor za čitatelje da napišu vlastitu priču i naslikaju svoj portret. Važna knjiga za djevojčice, ali i za dječake; djeci koja ju čitaju pred spavanje jamči velike i poticajne snove. – Observer

Zaboravite bespomoćne princeze i gospođice u nevolji – junakinje iz Priča za laku noć za mlade buntovnice čuvene su po onome što su postigle u stvarnome životu. – Red

Iznimne junakinje ove knjige iz različitih su vremena i krajeva svijeta, ali svima je zajedničko da su oblikovale naše društvo i time zavrijedile da se o njima napiše priča koja će inspirirati neke buduće stvarne junakinje. – Guardian

Francesca Cavallo spisateljica je i nagrađivana kazališna redateljica. Njezine predstave uprizorene su u kazalištima diljem Europe. Kao strastvena društvena inovatorica Francesca je osnovala Sferracavalli („Potkovice“) - Međunarodni festival održive mašte koji se održava u Južnoj Italiji. God. 2011. zajedno s Elenom Favilli osnovala je Timbuktu Labs gdje radi na mjestu kreativne direktorice. "Priče za laku noć za mlade buntovnice" njezina je sedma knjiga za djecu. Knjiga je prevedena na više od četrdeset jezika. Elena i Francesca su 2013. godine izabrane među Top 10 talijanskih inovatora.

Elena Favilli nagrađivana je novinarka i medijska poduzetnica. Radila je za časopise Colors i McSweeney’s, talijansku javnu televiziju RAI, mrežne dnevne novine Il Post i dnevne novine La Repubblica, te vodila digitalnu redakciju na obje strane Atlantika. Magistrirala je semiotiku na Sveučilištu u Bologni i studirala digitalno novinarstvo na kalifornijskom Sveučilištu Berkeley. God. 2011. (s Francescom Cavallo) osmislila je Timbuktu Magazine - prvi iPad dječji časopis.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Priče za laku noć za mlade buntovnice 2 –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –