Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Peter Wohlleben

Tajni svijet životinja

  • Nakladnik: Fokus komunikacije
  • Prijevod: Ana Kozlek Ćosić
  • 06/2019.
  • 236 str., meki uvez
  • ISBN 9789533491257
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Doživljavamo ih zdravo za gotovo, nekad na njih obraćamo više pažnje, nekad nimalo. Ali životinje su tu, dio svakog našeg dana. Znamo li što su sve u stanju osjećati?

Vjeverice posvajaju tuđu mladunčad, ali samo ako im je u srodstvu. Kune su sklone histeričnim ispadima kad shvate da je netko upao na njihov teritorij. Pjetlići svjesno i ciljano do intimnosti s kokama znaju doći - na prevaru. Neke vrste ptica lažno dojavljuju da je u gnijezdu nevolja, kako bi partnere natjerale da se što prije vrate kući. Srne pate za svojim mladuncima, gavrani traže partnera za cijeli život, a pčele, pak, pamte i planiraju budućnost.


Autor svjetske uspješnice "Tajni život drveća", Peter Wohlleben, u knjizi "Tajni svijet životinja" vodi čitatelja na još jedno čudesno putovanje u svijet koji se pruža oko nas, a kojeg prečesto uopće nismo svjesni…

Peter Wohlleben rođen je 1964. godine u Njemačkoj, a svoje prve godine života proveo je u centru Bonna. Unatoč tome, ili možda baš zbog toga, još kao šestogodišnjak odlučio je postati zaštitnik prirode. Odrastao je u Sinzigu, a studij šumarstva završio u Rottenburgu am Neckar. Nakon toga slijede dva desetljeća činovničkog rada u šumarskoj upravi pokrajine Rheinland-Pfalz.

Nakon nekoliko godina provedenih u službi voditelja ureda u šumarskoj upravi, dobiva priliku raditi svoj posao iz snova: njegov dom postaju šume općina Hümmel i Wershofen, koje se nalaze na području gorja Eifel kojima upravlja državna šumarska uprava.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –