Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jana Bauer

Ding dong priče

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Krešimir Krnic
  • Ilustracije: Bojana Dimitrovski
  • 10/2019.
  • 113 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997700
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Duhovita i zabavna zbirka priča slovenske spisateljice za mlade Jane Bauer "Ding dong priče" podijeljena je na pola tako da postoje dvije prednje korice. Na jednoj iza vrata stoji djevojčica, a na drugoj se iza vrata skriva dječak. Oboje su glavni likovi u vlastitoj polovici knjige, od koji se svaka sastoji od 6 kratkih priča.
 
Glavna odlika zbirke je humor pa ni likovi nisu ono što bismo očekivali. Primjerice, vitez nije hrabar, kraljevna je pasivna i izbirljiva, gusari nisu odviše pametni, pi-pi govori pi-pi svemirko, vodenjačić jede kolače i pati od loše savjesti, a vještica je opterećena svojom slikom u bajci “Ivica i Marica”…

Dječak i djevojčica su hrabriji, snalažljiviji i razumniji od svih “gostiju” u pričama. Sa svakim novim “diiing dooong!” spremni su za akciju, a na kraju svakog posjeta oni su “sada i tu” – u stvarnosti s odraslom osobom koja im pripovijeda ove priče.

U pričama dominiraju živahni dijalozi u kojima se ističu izrazi slenga i dijalekta. Opušteni su i pogodni za čitanje djeci svih uzrasta.

Jana Bauer, hrvatskim čitateljima, poznata je kao autorica serijala o Strašnoj vili (Strašna vila i divlja zima, 2017.; Strašna vila u Groznoj šumi, 2011.). Popularna slovenska spisateljica za mlade diplomirala je dramaturgiju na Akademiji za kazalište, radio, film i TV u Ljubljani. Nakon završetka studija posvetila se pisanju fantastičnih priča za djecu. Njezin prvi objavljeni roman bio je nominiran za nagradu Večernica, 2003. Nakon toga je slijedio niz detektivskih priča. Posljednjih godina više se posvetila uredničkim poslovima u KUD Sodobnost.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –