Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Christophe van Gerrewey

Umjesto pisma

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Romana Perečinec
  • 02/2020.
  • 129 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533511931
  • Cijena: 135.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

U pomalo sentimentalnom, melankoličnom, refleksivnom romanu, napisanom “umjesto pisma“ ženi s kojom je živio, pripovjedač pokušava rekonstruirati njihov ljubavni odnos, od trenutka kad su se upoznali pa do svršetka veze. No, postavlja se pitanje: gdje prestaje sjećanje, a počinje fantasterija? Pripovjedač nam, doduše, omogućava da čujemo i njegovu (bivšu) partnericu, no interpretira njezine izjave i stavove onako kako ih je on doživio (ili, kako mu odgovara), sve do samog kraja kad joj – ili sebi – omogućava da dekonstruira sve što je do tada napisao.

Christophe van Gerrewey napisao je "Umjesto pisma", roman u kojem će se mnogi (bivši) parovi prepoznati, čak i ako nisu imali mačku koja je dobila buhe.

Christophe van Gerrewey (1982.) već godinama zapaženo objavljuje u novinama i časopisima kao svestrani mislilac i pisac. Dobitnik je brojnih književnih nagrada. Njegove kratke priče našle su mjesto u antologijama "Print is dead" (2009.) i "20 onder 40" (2011.), i popraćene su s pohvalama. U zbirci priča "Werkelijkheid zonder weerga. Fictionele architectuurkritieken" (Stvarnost bez premca. Fikcionalne arhitektonske kritike) (2005.), kao i u esejima o djelu Rema Koolhaasa i OFFICE Kersten Geers i Davida Van Severena osmislio je posebnu formu u kojoj miješa arhitektonsku kritiku i fikciju.

Nakladnik Druksel objavio je 2010. bibliofilsko izdanje njegove zbirke "Vijf ziekteverhalen" (Pet priča o bolesti). Njegov drugi roman, "Trein met vertraging" (Vlak koji kasni), objavljen je 2013. godine. Van Gerrewey je član redakcije književnog časopisa DWB.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –