Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kitty Crowther

Posjet Male smrti

  • Nakladnik: Kreativna mreža
  • Prijevod: Ema Pongrašić
  • 04/2020.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538244193
  • Cijena: 14.33 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Posjet Male smrti" autorska je slikovnica belgijske autorice Kitty Crowther. Knjiga je prvi put objavljena na francuskom jeziku 2005. godine u izdanju L'ecole des loisir, Paris. Po svoj objavljivanju proglašena je najboljom slikovnicom u 2005. godini te je dobila međunarodno priznanje White Rawens

Sadržaj: Mala smrt  dolazi kod umirućih. Svi je se boje i ona se osjeća usamljeno i tužno. Ne voli što je nitko ne voli i što je se svi plaše. Sve se promijeni jednoga dana kada dođe bolesnoj djevojčici koja je dočekuje s radošću. Od tog vremena njih dvije skupa nastavljaju posjećivati umiruće koji s osmijehom reagiraju na malu djevojčicu (s krilima) u društvu Male smrti....


Iznimno kontroverzna tema smrti koja je još uvijek veliki tabu ne samo u svijetu djece već i u svijetu odraslih, u slikovnici belgijske autorice Kitty Crowther obrađuje se na način primjeren i djeci i odraslima ukazujući kako je i smrt, kao i život, prirodan dio našeg puta koji trebamo prihvatiti s mirom (pa čak i s radošću) jer i u smrti, kao i u životu ima ljepote (koja se ogleda u prepuštanju).

Prilikom dodjele nagrade Astrid Lindgren autorici Kitty Crowther, istaknuto je kako je ona „majstorica linije i atmosfere“ što ova slikovnica u potpunosti potvrđuje.

Kitty Crowther (1970.) belgijska je autorica - književnica i ilustratorica koja je dosad objavila preko 35 autorskih slikovnica, mahom na francuskom jeziku (ponekad piše i na flamanskom). Dobitnica je više  nacionalnih i svjetskih priznanja. Za slikovnicu "Posjet Male smrti" objavljenu 2005. godine u nakladničkoj kući L'ecole des loisirs, dobila je međunarodno priznanje White Ravens. Prilikom dodjele nagrade Astrid Lindgren okvalificirana je od stane žirija kao "majstorica linije i atmosfere".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –