Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mislav Pasini

Zimska priča : Duhovi prošlosti

  • Nakladnik: Studio TiM
  • 09/2020.
  • 120 str., meki uvez
  • ISBN 9789537780807
  • Cijena: 9.29 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Malo otočno mjesto. Kasno ljeto. Glavni lik vraća se na dalmatinski otok svog djetinjstva nakon što je poštom primio anonimni rukopis romana koji je oživio davnu zastrašujuću priču. Ona je, naime, započela ubojstvom jedne djevojčice i pokrenula lavinu zlokobnih događaja. Duhovi prošlosti iznova su uzburkani.

Lutajući praznim uličicama u predvečerje u potrazi za odgovorima, pomisli kako ovo neobično ljeto više podsjeća na zimu. U daljini začuje smijeh, ugleda dječake koji voze bicikl i odjednom sve utihne. Baš kao u svijetu duhova. Svojim povratkom otkrit će mnogo toga, no najstrašnija istina bit će ona o njemu samome.

Mislav Pasini u "Zimskoj priči" uspješno kreira atmosfere fantazije i horora, a svojom maštovitošću i vještinom kao da povezuje ono najbolje od Stephena Kinga i R. L. Stinea – odličnu priču koja će naježiti kožu čitatelja.

Mislav Pasini rođen je u Splitu 1974. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu. Radove je objavljivao u SF/fantasy/horor magazinu Futura, priče je objavljivao u Jutarnjem listu, a nekoliko njegovih priča je prihvaćeno za 3. program Hrvatskog radija. Autor je nekoliko predgovora i tekstova za stripove hrvatskih Marvelovih izdanja. Radi i kao novinar.

Autor je knjiga "Blackout", "Mrtva straža", "Sumrak razbijenog uma", "Točka dezorijentacije", "Baba mi je Maur" i fantasy romana "Urghove kronike". Njegov roman "Blackout" predstavljen je na američko-kanadskom popularnom siteu Arrowinthehead.com. Pobjednik je natječaja Grada Splita za razvoj scenarija za igrani film 2009. godine, a nagradu je osvojio za adaptaciju svoje priče "Mrtva straža" iz istoimene knjige.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –