Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dominik Vuković

Svjetlana i sni o letu

  • Nakladnik: Mala zvona
  • 11/2020.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313141
  • Cijena: 15.66 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Znatiželjna djevojčica Svjetlana strastvena je promatračica svijeta; voli čitati, proučavati, maštati. Za rođendan od roditelja dobiva savršen dar: veliku knjigu znanstvenika i izumitelja kroz povijest. Oduvijek opčinjena svime što leti, u knjizi odmah traži izume koji su čovjeku omogućili let u visine. Na svojim omiljenim mjestima za čitanje, poput viseće ležaljke u velikom vrtu ispred kuće, Svjetlana osluškuje prirodu i uz pomoć Fausta Vrančića, Slavoljuba Penkale te Hermana Potočnika sanjari o izumima nadahnutim prirodom koji su promijenili svijet.

Dominiku Vukoviću ovo je prva autorska slikovnica; u njoj na vrlo promišljen ali i zaigran način podsjeća na to koliko je važno poticati dječju kreativnost i slobodu misli od najranije dobi, posebice čitanjem i učenjem putem igre. Proces stvaranja i pronalaska inovacija Vuković prikazuje maštovitim ilustracijama, vješto brišući granice između sanjarenja i jave.

Slikuvnicu je uredila Lukrecia Ana Lovrić.

Dominik Vuković rođen je u Zagrebu 1990. godine. Završava Akademiju u klasi S. Junakovića 2015. godine. Sudjeluje na mnogim likovnim kolonijama i radionicama te izlaže na nekoliko grupnih i četirima samostalnim izložbama. Surađuje s raznim hrvatskim izdavačkim kućama. Ilustrirana novela „Dugog putovanja cilj” Michaela Endea, slikovnice „San ljetne noći” Zorana Ferića i „Muha u ateljeu” Sanje Lovrenčić uvrštene su među 25 najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga 2019. i 2020. prema izboru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Za autorsku slikovnicu „Svjetlana i sni o letu” dobio je nagradu „Grigor Vitez”. Radi kao slobodni ilustrator, grafičar i slikar, a od 2019. godine i kao vanjski suradnik na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –