Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Houston Kraft

Istinska ljubaznost : Revolucionarni vodič kroz način na koji razmišljamo, govorimo i postupamo u ljubaznosti

  • Nakladnik: Egmont
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 03/2021.
  • 220 str., meki uvez
  • ISBN 9789531321075
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga Houstona Krafta "Istinska ljubaznost: Revolucionarni vodič kroz način na koji razmišljamo, govorimo i postupamo u ljubaznosti" poticajni je vodič kroz način na koji možemo svijetu dati ljubaznost kakva mu je potrebna. Uvijek, a pogotovo danas, ljubaznost nam je i više nego potrebna -  ona je nužna. Ali ne bilo kakva ljubaznost, već ona nepatvorena, velikodušna i bezuvjetna, koja nadilazi sebičnost i strah.

Autor u knjizi iznosi priču poznanice Helge koja ga je natjerala na razmišljanje: „Sad slijedi dio Helgine priče koji nikad neću zaboraviti: dva sata sjedila je i plakala u zračnoj luci, a pokraj nje je prošlo gotovo tri tisuće ljudi. I nitko se nije zaustavio da joj pomogne.“ To je autora potaknulo da razmisli o tome zašto se tako univerzalno slažemo oko vrijednosti ljubaznosti, ali kad je treba iskazati nismo baš naročito vješti? Istinska ljubaznost podrazumijeva više od pristojnosti ili želje da pomognemo, to je ljubaznost koja zahtijeva empatiju i sagledavanje tuđe perspektive, ona koja stvara promjenu i čini svijet boljim mjestom.

Kraft govori upravo o takvoj ljubaznosti, svojom pričom navodi čitatelje da pogledaju u sebe i da krenu u stvarnu promjenu kako u sebi, tako i u drugima. Jer, mnogi vjeruju u ljubaznost i slažu se s time da je biti ljubazan i dobar potrebno, no ponekad ju ne znaju iskazati na primjeren način. Često ljubaznost ne propituju, no ona je također vještina koja se može usavršiti, a svijet učiniti ljubaznijim, otvorenijim mjestom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –